2 spsk
sukker eller rørsukker (jeg foretrækker en god økologisk rørsukker, da man typisk har den i skabet)
200 gr
nudler. (de billige fra det lokale supermarked er fine nok – vi forestrækker dog nogle lidt større ægge nudler fra den lokale asiatiske specialbutik)
padthai sauce. padthai sauce og bland det hele sammen. padthai sauce. Denne wok ret er ikke bare fuld af smag men også utrolig nem og hurtig at lave, så du kan have lækker aftensmad ja sågar gæstemad klar på 30 min
Her i huset er vi tossede med Thai mad. Og heldigvis falder det så heldigt ud, at rigtig mange Thai retter er fabelagtige i LCHF verdenen - hvis man altså dropper risene
CHOP SUEY betyr blandede biter, så den kan lages med mange forskjellig ingredienser. Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge, men som det finnes 1000'vis av oppskrifter på
Millionbøf a la Thai til 2 personer. Dette er en god dansk klassiker forklædt som asiatisk mad. Retten er lidt spicy og kun børnevenlig hvis børnene er vant til at spise krydret og lidt anderledes, men det er en sjov ret at servere til veninderne
Thailand. PadThai (Stegte Risnudler med Kæmperejer) til 2 personer. Ugens tema. En rigtig gadekøkken-klassiker med risnudler, store Vanamei-rejer og masser af smag
Aftensmad på 20 minutter. Hvis du sidder og tænker, at det nærmest er umuligt (medmindre du rister et par skiver rugbrød, steger et spejlæg eller bikser en omgang grød sammen) så kan du godt tro om
padthai sauce (kan undlades). Tilsæt snackpeber, gulerødder og knoldselleri og bland det hele sammen, tilsæt riseddike, risvin, soyasauce og padthai og tilsæt til sidst hønsefond, bland det hele godt og kom nudlerne ved og lad dem koge til de er al dente og smag til med chili, salt og peber
Stegte ris er en favorit blandt de sarte maver og børnene på besøg i Thailand. Spejlægget på toppen er ikke noget man normalt får i Thailand, men jeg syntes det giver retten lidt ekstra
Denne wok er meget egnet til at få brugt de sidste grøntsager i køleskabet. Jeg har brugt peberfrugt, gulerødder, majs og østershatte, men også broccoli, blomkål og diverse rodfrugter er meget egnede
Det er i min bog, noget af det bedste, der er sket i Danmark måske med undtagelse af Indiens og Thailands påvirkning af det danske køkken, som kommer op i samme liga
Opskrift padthai, phat thai. Faktisk hører det slet ikke hjemme i et køkken, da det er ”street food”, altså en ret som bliver tilberedt på de thailandske gader
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.