Dag 1 Udblød gæret i en gryde med lunken mælk og tilsæt en fjerdel af melet. Bland til en lind dej og form den til en kugle, dæk den til med et klæde, og stil den til hævning på et lunt og tørt sted til dagen efter.
Ingredienser
800 g
hvedemel
60 ml
mælk
Dag 1 Udblød gæret i en gryde med lunken mælk og tilsæt en fjerdel af melet. Bland til en lind dej og form den til en kugle, dæk den til med et klæde, og stil den til hævning på et lunt og tørt sted til dagen efter.
Blend med stavblender, minihakker, smoothieblender – eller hvad I nu foretrækker. Det tog jeg til mig, og i dag bestod morgenmaden af en grøn frugt smoothie med spinat
Hak chokoladen groft og smelt det i en gryde sammen med smørret. Sigt melet i og rør det sammen. Når det er en homogen masse røres det sammen med sukker & salt
Tilsæt saften fra appelsinen under omrøring og smag til med dine yndlings julekrydderier. De må også gerne smage dejligt af jul, men helst ikke gerne give hovedpine i januar over en masse ekstra, ærgerlige kilo… Derfor kan det være smart at begrænse sine vaniljekransespisende dage til de traditionelle juledage med familien, eller sige nej tak til de kedelige småkager på kontoret og ja tak til mormors de bedste
Kombinationen af de mange ingredienser får kagen til at smage fantastisk, og selvom de tørrede frugter skal trække mindst et par timer i mørk rom – gerne længere tid – inden kagen bages, er den nem at lave
Kagerne blev samlet med smørrecreme og smurt op på sidderne. Din gode veninde sagde for en uges tid siden, hvornår laver du en kage til mig, og denne slags kage har jeg kikket på for et stykke tid siden, og syntes det kunne være sjov at lave, så min version ser altså sådan ud
Gulerødder, rosiner, chokolade og nødder kommes i blenderen og hakkes derved fint og vendes i dejen. Samling af kagenI en kagering foret med kageplast ligges først julekagen
Når nu du står tilbage med rester af både brunkager og risalamande efter juleaften. Så har jeg her en lille nem idé til, hvordan du kan få brugt resterne, og samtidig have en lækker kage du kan servere i dagene efter jul
Jeg har selvfølgelig delt opskrifterne med jer, og de findes under billederne. Bland alle ingredienserne (undtagen kokos) sammen, smag til med et par dråber mandel/rom-essens
Jeg har mange gange bagt den traditionelle engelske julekagemed masser af tørrede frugter, cocktailbær og nødder samt den klassiske icetopping, men sidste år fandt jeg en lidt anderledes opskrift og investerede samtidig i en smuk bageform, så det bliver denne udgave igen i år
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.