Så blev jeg tvær og havde egentlig opgivet, lige indtil aftenturen med bimsen stod for døren. Gerne på altanen med et glas iskoldt hyldeblomstsaft i hånden- så kære vejrgud, kom lige igang, ikk
Det er allerede tid for at lave hyldeblomstsaft og det er ret tidligt i år ift. På vores tur i skoven fik jeg klippet en masse blomsterskærme af og har nu til en stor portion
Simretiden afhænger naturligvis af kødtype og størrelse. Her får du inspiration til, hvor let det kan gøres ved at smide et stykke kød og en gang grove grøntsager i gryden
Det er juni og tid for at lave dejlig læskende hyldeblomstsaft. I skoven hvor vi samler er de først ved at springe ud nu, så jeg må væbne mig med lidt tålmodighed, inden jeg kan samle ind til en stor produktion af hyldeblomstsaft
Der skal jo altså uhyrlige mængder sødning til, for at det smager godt. Hyldeblomstsaft er en dansk sommerklassiker, og den hjemmelavede version smager en millionmilliard gange bedre og af mere end den købte
Dette fordi vi altid laver meget hyldeblomstsaft og gemmer til den kolde tid omkring jul. Jeg har lavet en lille portion hyldeblomstsafttil vinteren med følgende ingredienser
Opskrift til ca. Her er en lille sæsonaktuel opskrift - nemlig den klassiske hyldeblomstsaft. Så hældes det kogende vand over, og der røres rundt til sukkeret er opløst i vandet
Ingen sommer uden hyldeblomstsaft - selvom jeg sidste år kom til at lave så meget hyldeblomstsaft, at der stadig er flere litre tilbage i kælderne, så bliver jeg altså nødt til at lave noget nyt i år - sådan er det bare - vi har hele min barndom lavet hyldeblomstsaft i sommerhuset og det vækker en dejlig masse minder, men det er også bare smagen af sommer så - ingen sommer uden hyldeblomstsaft
Den gule saft er tilsat appelsinsaft. Vi har eksperimenteret med hyldeblomstsaft. Den røde er tilsat en lage kogt af rabarber og vanilje, vand og sukker
Så jeg måtte over til naboen og tigge om at få lidt af deres rabarber. Men det vil jeg lave om på, da man faktisk kan bruge rabarber til mange forskellige retter
Det kan godt tage et par dage, hvis man slukker for gryden når man er på arbejde og om natten, men hvis man har tidentil det kan man selvfølgelig bare have gryden tændt hele tiden
Grove pølsebrød fremstillettil at mætte alle munde. Desværre er der gået alt for lang tid. Lidt tillempet efter kokkenes smag og køkkenets formåen udi krydderier
Jeg har fået fat på en meget stor lammekølle, så der er mad til mange dage i den. Og jeg skal nok komme med forslag til, hvordan du skal bruge resterne
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.