Tyrkisk pide - en slags halvindbagt pizza
geha.nst
geha.nst

Tyrkisk pide - en slags halvindbagt pizza

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 3 kopper hvedemel (ca. 750 ml)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • . 25 g gær
  • 1,25 kop fingervarmt vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 æg til pensling
  •  
  • Ingredienser til fyldet
  • Oksefars, brunet på panden, krydret med Tacokrydderi
  • Bacontern, rigeligt
  • 1 stort løg, hakket
  • Fetaost i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 3 fede hvidløg
  • 1 peberfrugt, skåret i små stykker
  • 1 tsk paprika-pulver
  • salt og peber
  • Drysses med revet ost

Instruktioner

    Kom melet i skålen og lav en fordybning i den.
    Kom sukker i fordybningen og derefter smuldr gæret i den.
    Kom noget af den fingervarme vand ovenpå gæret og vent til den begynder at boble.
    Kom de resterende ingredienser i og ælt godt. Jeg gjorde det med min æltemaskine, i ca. 10 minutter.
    Ælt indtil du får en blød og elastisk dej.
    Lad dejen hæve i ca. 1 time under et viskestykke.
    Når dejen er hævet, tag den ud af skålen, del den i 4 stykker.
    Rul hver stykke rundt og træk dem derefter sådan, at de ender med at blive aflangt.
    Kom hver stykke på en bageplade, jeg kunne kun have to stykker på hver bageplade fra ovnen.
    Fyldet:

    Varm panden, kom olivenolie i og steg kyllingestykker i den.
    Tag kyllingen af varmen og kom lidt mere olie i og steg løg i 3 – 4 minutter.
    Kom derefter hvidløg i og steg et par minutter mere.
    Kom peberfrugt i og steg endnu 4 – 5 minutter.
    Kom paprika i samt tomatpuré, bland godt og kom kyllingestykker til sidst.
    Steg det hele yderligere i 5 minutter mens du blander hele tiden.
    Tag fyldet af varmen og lad den køle lige lidt.
    Tænd ovnen på 225 grader.
    Fordel en 1/4 del af fyldet på hver stykke af dejen.
    Fold derefter ca. 1 cm af dejen, fra den lange side, ovenpå fyldet, på begge sider.
    Saml enderne sammen.
    Pensl med æg og bag i forvarmet ovn i ca. 15 minutter eller indtil dejen begynder at blive brun. Du kan servere pide med cacik (oven på kødet) og salat ligesom jeg gjorde i dag.

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.