Jeg har været i gang med en stor portion knækbrød, da jeg har lovet en kollega at bage lidt til hende og når man nu er i sving, kan man jo lige så godt lave en dobbelt portion
J. e. g. l. a. v. r. f. k. t. i. s. d. h. n. æ. b. ø. o. m. u. ,. å. j. p. D. 6. 0. 3. 5. 1. 8. /. 2. K. R. P. H. F. L. y. B. M. S. z. C. -. E. G. T. c. ) g
Og jeg synes det lykkedes meget godt. Opskriften er fra madbanditten og rettet lidt til. 2 dl hørfrø1½ dl græskarkerner1/2 dl sesamfrø1 dl solsikkekerner2 tsk salt1½ dl koldt vand1 æg1/2 dl pofiberEt par tsk Nigella frø (kun pga smagen)Bland det hele og lad stå til det har samlet sig lidt, ca 1 time
Knækbrødmed kerner, et sund lille mellemmåltid og så er det super nemt og hurtigt at lave. Hvis de skal være "luksus", kan de pensles med æg, drysses med parmesanost og ens yndlings kerner (fx græskar eller solsikke) inden bagning
Men nu har enhver bager med respekt for sig selv og sit fag deres egne hjemmebagte knækbrød. Så med mindre du vil lide for at tabe dig og gå sulten i seng, så snup hellere en skive fiberrigt, groft brød i stedet
Min lille søn er meget glad for knækbrødene, og har jævnligt et stykke med frugten i børnehaven. Du kan også blande kokos, rosiner og/eller kanel eller kardemomme i knækbrødene
Vand og olie tilsættes og det røres sammen med en ske. Denne gang har jeg valgt at krydre dem med forskelligt krydderi på opfordring fra madørerne på facebook
Skær dejen igennem med en skarp kniv, så du får det antal knækbrød, du ønsker. Pensl derefter med et sammenpisket æg og drys med fx sesam eller græskarkerner
Kagedåsen med de sprøde knækbrød var gabende tom og det går ikke for jeg nyder altid lige et par knækbrød sammen med en kop te, når jeg kommer hjem fra arbejde
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.