Før jeg poster hele julemiddagen, starter vi lige stille og roligt med en opskrift på rødkål. Ganske traditionel, og så alligevel - denne her tager lidt længere tid at forberede, og er mere krydret end de fleste andre
Arbejdet, den daglige logistik og de praktiske gøremål stjæler alle mine timer. Efter ovenstående beskrivelse af mangel på tid, så hører det med til "medisterpølsehistorien", at hele arbejdet blev udført i samarbejde med mine to børn
Så er jeg hjemme igen efter 4 dejlige forårsdage i Prag, hvor træerne blomstrer og det hele er lysegrønt og bare lige lidt mere forår end her - der er noget at glæde sig til
Kødsovs500 g hk. oksekød1 stort løg i tern1 fed presset hvidløg2 store revne gulerødder1 dåse hk. tomater1 stor dåse tomatpure ½ dl vand ½ dl rødvin1 tsk basilikum2 tsk oregano½ tsk timian1/4 tsk rosmarin2 tsk olie1 maggitern1 tsk sukkersalt og peberLøg og hvidløg svitses i olien til de er gennemsigtige
I. j. u. l. e. g. a. v. f. i. k. N. o. K. r. s. M. d. t. F. ,. m. C. h. n. æ. p. å. D. b. y. (. ". -. ø. ). c. L. S. J. 4. 5. O. 3. 0. 2. 1. /. ½. T. 6. %. H. R. z. E. é. A. w. V. P
Den her banankage er bagt efter den klassiske Karoline opskrift. Jeg har dog i stedet for at bage den i en rugbrødsform/kageform bagt den i bradepande og skåret chokolade i tern og puttet i kagen istedet for at lægge smeltet chokolade over kagen
E. n. k. l. a. s. i. c. h. o. d. e. g. m. u. r. p. å. t. D. v. f. ,. j. b. -. æ. M. H. y. N. (. G. T. ). J. ø. 2. 0. 3. 1. 5. 7. %. /. 4. ½. S. I. P. R. V. B. K
Så er vi ude i en virkelig klassiker fra det gamle danske frokostbord – den lune leverpostej. Den blev lavet som ledsager til året hjemmelavede asier, som endelig var klar til at blive smagt