Idag skulle det være og jeg har valgt at lave en portion dej til groveboller. Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
udrør 25 g gæren i de 4 dl lunkent vand. Bland 2 dl mælk, 1 spsk olie og 2 æg i gærblandingen. Sigt alle de tørre ingredienser ned i en stor skål (120 g rugmel, 250 g fuldkornsmel og 300 g hvedemel
Kombinationen af en god bolledej sammen med lækre, salte kalamata oliven, krydret oregano og smagsfyldte soltørrede tomater giver alt i alt et lidt middelhavs inspireret twist, der er perfekt som sandwichboller til madpakken og til fryseren, som en nem løsning på en travl dag
I sidste uge var det denne tunsalat og galetter, i denne har det været melon og resten af min powergrød, som var et godt lille mellemmåltid, samt lækre gulerods-grovboller med pålæg, som også snart kommer på bloggen
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Her er opskriften på grove chokolade boller. Bollerne er nemme at lave, men tiden skal planlægges, da de skal koldhæves i 5-6 timer og efterhæve 1-2 timer. 20 boller. Del efterfølgende dejen i 20 portioner og form boller (eller sæt dejen i muffinsforme eller andre små bageforme - men jeg vil dog til enhver tid anbefalde de almindelige boller, de er lettest at lave). Lad bollerne hæve i minimum 1 time - gerne 2 timer. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 220 grader i ca. 20 boller
BOLLER MED HAVREGRYN OG HØRFRØ. Bollerne som bliver lavet igen og igen. Bollerne bages ca. Lad dejen hæve i 20 minutter Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker og rul dem til boller
Første opskrift er nogle groveboller, som er tilsat ruggryn. Hvis man har læst med her tidligere vil man vide, at rugmel ikke indeholder gluten og derfor ikke muligheden for at hæve, så man får ikke boller med store lufthuller
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.