Mine Favoritter

  • 111 Opskrifter
Mine Favoritter

Sankt Hans aften og Spansk ovnsalat

Så er det i aften, at det er Sankt Hans aften. Det betyder dejlig sommermad med mennesker man holder af, hvilket kun gør madoplevelsen bedre
Sommermarmeladen

Sommermarmeladen

Jeg synes, at jordbær-rabarbermarmelade er den ultimative sommermarmelade. Den indeholder to af Danmarks bedste sommer frugter
store lasagnedag

store lasagnedag

I dag er vejret ikke lige frem grillvejr, så jeg måtte finde på noget andet. Så derfor blev det store lasagne dag
Geniale grillede fisk

Geniale grillede fisk

Geniale grillede fisk Her er forellerne lige lagt på. Jeg grillede i går nogle dejlige foreller. Jeg havde købt en engangsgrill og puttede de marinerede foreller direkte på grillen
Svampe i vinblade

Svampe i vinblade

 3. afsnit i sommerferie om middagsbordet En svamp med omelet, ny kartofler og tzatziki. Den gastronomiske sommerrejse fortsætter

Chilibøf er sagen

Jeg har i øjeblikket et væld af chilier. De vælter ud af planterne i mit ny tæt bevoksede drivhus. Så nu er det høj sæson for chili opskrifter
Tomatmadbrød

Tomatmadbrød

Anden dagen i min tomat og oste uge. Jeg har lige bagt dette brød, skal have det til frokost. Det er første gang jeg har smagt eller bagt det
Fyldte tomater og kødboller i tomatsovs

Fyldte tomater og kødboller i tomatsovs

6. dag i min tomat og oste ugeVenindemiddagen i går var dødhyggelig og det var dejligt at spise kødboller i tomatsovs, fyldte tomater og rispilaf
Toscansk kartoffelsalat

Toscansk kartoffelsalat

2. dag i min toscanske madforsøgsugeNår man siger det toscansk køkken, tænker man nok på pasta i lange bløde bander, men der er altså også en del kartofler, de gemmer sig bare lidt bedre
Fransk løgsuppe - billig og smagsfuld

Fransk løgsuppe - billig og smagsfuld

Fransk løgsuppe er en klassiker i det franske køkken og det er der en grund til. Det er en suppe med meget smag, trods det nok er den nemmeste suppe i verden
Chilitomatsalsa

Chilitomatsalsa

Brug dine chilier til en hjemmelavet salsa. Mit drivhus bugner lige nu med chilier og tomaterne bliver lidt rødere for hver dag
Kyllinglasagne a la Kickala

Kyllinglasagne a la Kickala

Så har Kickala igen været i køkkenet og denne gang har vi lavet det vi kalder "vores ret", nemlig verdens bedste kyllinglasagne
Svampepesto

Svampepesto

Pestoen sammen med peberfrugtpure, kartofler og en bøfEn skøn lille delikatesseDette er en lille lækker ret, som kunne bruges til en gang pasta, smurt i en sandwich eller på en bruchetta
Græsk ratatouille

Græsk ratatouille

Både god på 1. og 2. dagen. Ratatouille serveret med en stor bøf. Når jeg er på ferie i Grækenland har jeg kun oplevet, at have et meget lille køkken med to blus, derfor kræver det omtanke for at lave et helt aftenmåltid
Kanone Kantareller

Kanone Kantareller

De gør livet mere værd. Jeg har fået et par poser kantareller forærende af en god veninde. Hendes mand har samlet dem på løbe ture i skoven
Chilimajs

Chilimajs

 - Et lækkert tilbehørI øjeblikket kan man få danske majs og det er den vildeste luksus, synes jeg. Jeg er stor majselsker, guffer den ene majskolbe efter den anden, hvis jeg kan komme til det
Tørrede tomater

Tørrede tomater

Overflød af tomater gør at man må være kreativ. En utal af mulige retter. Jeg har i øjeblikket mange tomater i mit drivhus
Rasende kylling i vin

Rasende kylling i vin

Dette er en moden Aji bonito som kunne bruges. - Vildt velsmagendeDette er en opskrift jeg lavede under min toscanske uge i sommers, men jeg fik ikke lag ud, for der var så mange andre opskrifter
Peberfrugtpuré

Peberfrugtpuré

-En smuk delikatesse Denne ret er yderst populær mange steder i verden. Det er dog svært at sige, hvor denne ret stammer fra, både Spanien, Frankrig og Albanien vil gerne tage æren for denne ret
Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Jeg delte for eksempel mine to pizzaer op i fire dele, så jeg havde fire smagsområder. Brug dine rester på en perfekt pizza
Aubergine og balsamicoeddike salat

Aubergine og balsamicoeddike salat

-Et dejligt tilbehør, som også er dejligt dagen efter. Det lyder måske lidt mærkeligt, men denne salat er varm, sød, salt og umamiagtig i smagen
Mozeralla og æg i symfoni

Mozeralla og æg i symfoni

-En all a rounderDette er en lille, men fuldstændig henrivende ret. Man kan lave retten til morgenmad, som mellemmad, til frokost eller som en del af en lille let aftensmad