- spækket med kerner og grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen
1 culotte steg - jeg brugte ca. 2 kg culotte til 7 voksne og 5 børnmarinade af. 2 spsk rødvin½ spsk balsamicoedikke1 spsk soya ½ tsk salt peber2 store fed hvidløgKødet ridses på kryds og tværs i fedtlaget
1 hel squash2 gule peberfrugter2 røde peberfrugter20 cherryblommetomater2 store rødløg3 spsk oliefrsik timian2 fed hvidløgsalt og peber100 g feta i blokGrøntsagerne rengøres og skære i mindre passende stykker - tomatern i halve og squashen i tynde halverede skiver
Om mig. Olga. Jeg elsker at lave mad og bruger meget af min tid på mad og alt hvad det indebærer. Jeg kigger altid efter ideer i min hverdag og bliver inspireret på mange måder, men falder selvfølgelig også nogle gange i den der vane med at lave de samme retter om og om igen - men det er nu også mest, når der er noget der smager ekstra godt
Den her opskrift fik jeg inspiration til i Spis Bedre nr. 10 - Oktober 2011. Den er yderst lækker og med de ændringer jeg lavede kom den helt til at smage af efterår, nødder og fjerkræ i en skøn sammenhæng, der faktisk gik helt op i en højere enhed
Forleden dag havde jeg købt nogle kæmpe Herregårds koteletter. Jeg vidste ikke rigtig hvordan jeg skulle tilberede dem, men startede med at lægge noget emmentaler og parmaskinke i midten af dem
Den her opskrift er inspirerert af en opskrift fra arla. dk - jeg har lige tilføjet lidt æg og andre ting - ægget for overhovedt at kunne holde farsen sammen - en dejlig ret med nogle gode kødboller
Den her opskrift faldt jeg over på et eller andet tidspunkt og nu skulle den prøves - man skal kunne lide salvie, for det er et stærkt krydderi, som har en meget gennemtrængende smag
Ja så blev det min tur til at afprøve det nok så omtalte stenalderbrød - ikke fordi jeg overhovedet gør det i stenalderkost, men fordi, jeg blev nødt til at finde ud af, hvad det var for et brød alle snakkede om og så fordi, det jo altid kan bruges som variation i den kost man nu ellers spiser
Det er supersundt. Det smager skønt. Det er så let at lave, at selv vi sclerosetrætte mennesker kan ryste det ud af ærmet og byde os selv og andre på hjemmebag
Som nævnt igår, bagte jeg brød igår. Nu har jeg fået smagt på det, og det går godt hjem. )Minder meget om kernebrød uden mel, som normalt er mit yndlingsbrød, men har en lidt anden smag - en skøn variation, så man kan skifte lidt