Gnid sværenmed salt og peber, og stik laurbærbladet ned mellem et par af sværene – knæk det på langs hvis det er meget bredt, ellers svider den del af bladet der stikker ovenfor, og stik den anden halvdel ned mellem to andre svær
Læg stegen på risten over bradepanden og sørg for at sværen ligger vandret under hele stegningen. Hvis sværen ikke mod forventning er blevet tilstrækkelig sprød, kan den skæres af stegen i et stykke og lægges under grillen, men hold øje med den
Uden den sprødesvær er flæskestegen knap så spændende, så derfor har jeg lavet en guide, hvor du trin for trin kan se, hvordan du er sikker på at få sværensprød og kødet saftigt
S. u. n. d. a. y. R. o. s. t. e. r. g. m. l. k. /. i. D. b. v. ø. ,. å. p. f. h. j. -. æ. V. E. J. B. é. O. (. ). 1. 5. 6. c. G. F. +. x. P. I. T. '. 4. 0. 2. H
I. f. e. r. i. n. ,. s. o. m. t. p. l. u. h. a. j. g. ø. v. d. å. k. æ. D. M. C. b. O. (. J. ). N. T. L. 1. y. c. 2. 5. 0. F. E. R. S. H. -. 3. 9. ½. '. 6. 7. A. G. Å. V. K. z. P. w. 4. X. ) l
Dette kan gøres med en klump staniol. Såfremt sværen ikke er helt sprød, kan man som snydetrick lige vende den om, så sværene er nedad - men pas på, der går ikke mange sekunder før sværen bliver sort
Det er jo ikke sådan jeg plejer at lave flæskesteg. – der skal jo helst gerne sprødesværpå. – En bog vi ikke bare har en udgave af, men hele to stks, der står så fint på hylden
Til sidst blev vandet hældt op i en gryde til sovs og skummet af for fedt, mens stegen fik lidt grill, så sværene kunne blive sprøde – det lykkedes at få den ud lige i tide – det går hurtigt, så hold et øje på den
Da jeg var barn, var det en tradition, at man sluttede juleaften af med en rugbrødsmad med den lækre flæskesteg, der var tilovers fra aftenens festmåltid
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.