Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 32 Opskrifter
Mine Favoritter
Sprøde Jordnøddestykker

Sprøde Jordnøddestykker

Små lækre sprøde jordnøddestykker som man skal passe på man ikke bliver afhængig af. De er nemme at lave og smager lidt hen af Snickers, bare meget bedre
Luksus mandel-chokoladekage*

Luksus mandel-chokoladekage*

150g mørkchokolade 80%150 g. sukker150 g. smør3 æg75 g. mandler blendet til mandelmeltopping100 g. mørkchokolade 80%10 g
Persillerødder vendt i salsa verde*

Persillerødder vendt i salsa verde*

1 kg. persillerødderDressing. 1 citron, både skal og saft1 spsk. sennep3 spsk. hakket kapers30 g. revet parmesan1/2 bundt bredbladet persille, finthakket1/4 dl olie2 spsk

Biscotti med mandler og mørk chokolade*

ca. 60 stk. 250 g. lys rørsukker350 g. hvedemel3 æg200 g. mørk chokolade 70%, hakket200 g. mandler, grofthakket2 tsk bagepulverskal fra 2 appelsiner, fintrevet1 vaniljestang, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker, så kornene bedre bliver delt
Mørke chokoladetrøfler

Mørke chokoladetrøfler

ca. 30 stk. 300 g. mørk chokolade 70%1 dl. piskefløde4 spsk. honning20 g. smørkakaopulver til at trille kuglerne iHak chokoladen fint og kom det i en skål
Rejesalat med peberrod og æbler

Rejesalat med peberrod og æbler

500 g. rejer der er optøget1 æble, skrællet og i meget fine tern2-3 spsk. peberrod1/2 dl. mayonnaise1 dl. græsk yoghurtlille rødløg, finthakket3 spsk

Kanelsmåkager

ca. 80 stk. 250 g. blød smør150 g. lys rørsukker (eller 75 g. sukker og 75 g. brun farin)100 g. mandelmel150 g. hvedemel100 g
Brombærmousse-lagkage*

Brombærmousse-lagkage*

8-10 personerBund50 g. smør4 store æg150 g. sukker + 50 ekstra150 g. mandelmel100 g. hvedemel5 æggehvidereller brug lagkagebundeSpringform 24-28 cm i diameter
Havre Æblekage

Havre Æblekage

1 vaniljestang180 g. sukker150 g. blødt smør4 mellemstore æg100 g. havregryn180g. hvedemel3 tsk. bagepulver1 dl
Grovesmåkager

Grovesmåkager

150 g. mel1 æg75 g. skker75 g. brunfarin1 1/2 spsk. sirup (evt. med smag)125 g. raps olie eller smør1 spsk. vand1/2 tsk
Gulerodssalat med feta og kapers

Gulerodssalat med feta og kapers

6 gulerødder1 æblecitronsaft fra 1/2 citronhård gedefeta3 spsk. kapers5 spsk. citronolie1/2 bundt bredbladet persille1 dl
Brombærmandelkage*

Brombærmandelkage*

8 -10 pernoner250 g. friske brømbær5 æggeblommer1 vaniliejestang150 g. smør100g. hvis chokolade250 g. mandelmel eller meget fint blendet mandler2 spsk

Jordskokker i grønpesto

2-4 personer800 g jordskokker1 lille glas grøn pestolidt havsaltvandSkrub eller skrap jordskokkerne rene

Kokostoppe med marcipan og chokolade

ca. 14 stk1/2-1 vaniljestang250 g. sukker250 g. kokosmel4 æg100 g. marcipan100 g. hvid el mørk 70% chokoladeFlæk vaniljestangen, skrap den fri for korn og bland det med lidt sukker, for at skille kornene ad, og kom det hele i en skål med kokosmel og revet marcipan
Marcipanchokoladekage med hindbær uden mel

Marcipanchokoladekage med hindbær uden mel

8-16 stk. Denne kage er for dem der er helt vild med chokolade400 g marcipan4 æg45 g rapsolie5 spsk kakaoGlasur100 g mørk chokolade1 spsk smørPyntNødder efter eget valgHindbærsauce200 g hindbær + 100 g til pynt6 peberkorn1 dl
Kerneboller unden mel med valnødder

Kerneboller unden mel med valnødder

ca. 16 stk5 æg2 dl græsk yoghurt1 dl solsikkekerner1½ dl hørfrø (½ dl heraf blendes til mel, og 1 dl heraf er hele kerner)½ dl sesamfrø1 ½ mandler5 spsk
Vandmelonsalat med feta og mynte

Vandmelonsalat med feta og mynte

1/2 vandmelon uden kerner, skåret i tern200 g feta1 håndfuld mintblade, hakket1-2 romansalat6 spsk. citronolie2 spsk

Kærnemælkshorn med marcipan

24 stk. 360 g. hvedemel2 spsk. sukkeren knsp. salt150 g. rapsolie20 g. gær1 1/2 dl. kærnemælk1 æg + æg til at pensle med200 g
Granola med hindbær

Granola med hindbær

4 personer. 1/2 l græsk yoghurt2 spsk. flormelisevt. lidt vaniljepulver eller vaniljesukkerflydende honning eller sirup250 g
Thai rejesuppe (dom jam gung)

Thai rejesuppe (dom jam gung)

2 personer10 stk. tigerrejer6 skiver galanga2 stænger limegræs, skæres i 4 cm stykker6-8 limeblade2-3 små chilier1 liter vand2 store løg skåret i både250 g