tid, hvorefter citronsaften, citronskallen, kanel, salt og honningen tilsættes. Heldigvis findes andre alternativer, og marmelade er naturligvis ikke et af dem, hvor der typisk er 50 % sukker i – medmindre man selv laver den. 1 æble. 1/2 økologisk citron (både skal og saft). 1 æble. 1/2 økologisk citron (både skal og saft)
Dertil fik vi en frisk grøn juice med æble, spinat, citron, agurk og selleri og en kop kaffe. Men deres klassiker med friske æbler, karamelsauce og ristede mandler er nu også pænt lækker
Udover den syrlige smag, giver citronen en fin lys farve til æblemarmelade. Skrælden og det hvide skæres af citronen, og de miderste hvide stængler skæres fra
Min italienske lejer, Elisa, laver nogle gange den mest lækre æblemarmelade på næsten samme ingredienser, men af én eller anden årsag, lykkes det hende altid at få kogt marmeladen så forsigtigt, at den bliver gelé-klar, og med store stykker æble, der ikke er kogt ud
I stedet for at bruge pektin og andre geleringsmidler samt konserveringsmidler, plejer jeg at smide et par både æbler ned i (grønne æbler er rige på pektin) og et lille sqeeze citron, hvor citronsyren skal fungere som konservering
Jordbær, ananas, kiwi, appelsin, æble og pære er også blevet foreslået. Dværgcitron og dværgpomerans er blot to af de navne, som potteplanten har fået herhjemme