Drys æblerne med kanel. Jeg har tidligere også lavet andre ting med æbler, bl. Vi bliver i æbleverden. En cobbler minder meget om en crumble eller smuldrekage, men topping’en (låget) er meget fast i det
Fordel crumblen jævnligt over æblerne. Hvis man ikke bruger form, skal man huske ikke at ligge æblerne helt ud til kanten, da der skal være noget dej til at folde rundt i kanten
Hæld crumblen udover og fordel den så den dækker æblerne men tryk ikke for meget ned på crumblen. Skær æblestykkerne i tynde skiver og kom dem i en skål
Vi befinder os derfor nu på en midlertidig mellemstation, hvor vi kun har de mest nødvendige ting (alt andet er opmagasineret), mens vi leder efter en mere permanent bolig
Jeg har generelt en svaghed for crumble, og her har jeg tilføjet lidt havregryn og ristede hasselnødder, der giver lidt tekstur og crunch til den ellers svampede kage og så selvfølgelig en god ristet smag
Der er lækker crumble på toppen som knaser lidt i modsætning til det meget bløde æble. havregryn. kanel. Så fik jeg også prøvet at lave hasselbagte æbler
Jeg elsker crumbler i alle afskygninger, og selvom æble og kanel måske mere hører efteråret til, så passede blandingen perfekt til dagens "Jeg sidder i min hule og forsøger at gøre mig kloge tanker, mens jeg lytter til regnen"-tema
o)Men i hvert fald, sidste lørdag der fik vi en lækker og hurtig æble/pærecrumble skrællede æbler og pærer hygger sig med lidt rørsukker Crumble dejen klar Klar til en tur i ovnen Efter en tur i ovnen (en anelse for lidt crumble dej til alt den frugt med pyt, det smager godt alligevel
Planen var egentlig at eksperimentere med baked oatmeal (også kaldt bagt havregrød), men om morgenen blev det på en eller anden måde til en æblecrumble i stedet