NoterNår man laver æblegrøden til æblekage kan man godt komme lidt mindre sukker i selve grøden. Hæld raspen ud på et bord, eller i en bradepande, dækket med bagepapir
Æbletærter, æblekagemed smuldredej, æblekager i formkager – alle sammen bagt. Hvis du siger æblekage, så siger jeg god, gammeldags, dansk æblekage – for jeg har ikke oplevet den slags æblekage andre steder end i Danmark, altså RIGTIG æblekage
Nu har æblerne stået køligt et par dag – så i går skulle de skrælles og min plan var, at koge en stor gryde æblemos, som igen skulle blive til en lækker æblekagemed makroner, rasp, flødeskum og ribsgelé
Hæld æblekageraspen op i en lille pande med smørret og rist det under “omrøring”. Jeg har altid været vild med den og laver den hvert år, på næsten samme tidspunkt om året
Knus makroner og vend medrasp. Rist raspen i smør på en pande og afkøl helt. Kom æblerne i en gryde med ½ dl vand, vin, sukker og en flækket vaniljestang
Hvis du sammensætter min opskrift på æblegrød (link) med flødeskum og bruger rugbrødscrumble i stedet for rasp så får du en gammeldaws æblekagemed et twist
gammeldags æblekage – komplet medrasp, flødeskum og gele. De kommer som regel fra Afrika, og så mange kilometer med fly bare for, at jeg kan få roser på bordet
I weekenden lavede jeg en god gammeldags æblekagemedrasp og makroner - den blev virkelig lækker. Raspen vendes hele tiden med en træpalet, da det pludselig begynder at tage farve - fortsæt til raspen er gylden/ brun - så er sukkeret nemlig smeltet og raspen er blevet karamelagtig
Læg æblegrøden i lag medæblekagerasp og knuste makroner i et glas eller en skål, og sæt den på køl. Dog er der én, der ryger ned med stor fornøjelse, nemlig gammeldags æblekage
Der er masser af danske æbler i butikkerne og ikke mindst i haverne, og de er fuld af smag - denne æblekagemed æblekanel skum overasker med "nye" klassiske smage
Det hele anrettes i en skåle enten i lag ellers bare med æblegrød, rasp og flødeskum. Vand i bunden af en gryde, skrællede æbler i små tern i gryden sammen med vaniljestangen