Uden æblerne er den lidt tør på anden dagen, som det normalt er med gærdej. Rør gæren ud i mælken. Men så fik jeg lyst til at bage en kringle, og jeg fik lyst til at komme æbler i kringlen
En rest havregrød( fra morgenmaden)Noget æblemos eller hakket æbler ( fra morgenmaden)Evt. en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg riverHirseflagerSesamfrøHørfrøMusli / kokos/nødder/rosiner eller lignende½ pk gærSpeltmel eller hvedemelHonningSaltJeg koger lige havregrøden op med mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner, som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken
Varmen fra krydderierne og det søde fra æblerne kombineret i en lun bolle med smør og tilhørende varm chaite gjorde, at bollerne straks kom på den faste bageliste
stykker af frisk frugt - æbler, pærer, bananer, abrikoser, nektariner, blommer osv. gær. På dem med flødeskum må jeg desværre melde helt pas - det bliver altså for meget for mig
gær. Jeg udskiftede også rugmel med durummel for at gøre dem ekstra dejlige og luftig. Gæret opløses i det kolde vand, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes
Rør gæren ud i den kolde mælk og bland det med melblandingen. Da jeg havde karamelflip for et par uger siden, bagte jeg de her kærnemælkshorn en søndag morgen
Det kan også være æbler eller melon til skinken. Start med at opløse gær i det lunkne vand. Mexicanske quesadillas med salami, avocado og ost / Deluxe lakseroulade med spinat / Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel / Bagt svampe bygotto med parmaskinke / Rocky Road Brownie