Æbler med kanel og smuldredej opskrifter

Nem æbletærte med kanel og smuldredej

Nem æbletærte med kanel og smuldredej

Skræl æblerneog skær dem i både. med creme fraiche, is eller flødeskum. Læg æblebådene i et smurt tærtefad, og drys kanel over
Apple Crumble – smuldredej igen, men…

Apple Crumble – smuldredej igen, men…

Ogmed gamle, runkne æbler. En skål medæbler. Og så gik vi i gang – du kan lige nå det til eftermiddagskaffen, hvis du har æbler på lager

Nem æblekage med smuldredej

Hvis man altid har æbler, mel, smør, sukker ogkanel, så er det altid let at fremtrylle en skøn kage – hvis der er gæster på vej
Æblekage med smuldredej

Æblekage med smuldredej

Drys kanelsukkeret over æblerne. I teorien kan du godt bruge alle slags æbler, men i praksis gør valg af æble noget ved smag, konsistens og udseende
Æblekage

Æblekage

 Udfra at retten skal indeholde æbler, æg, sukker, mel/gryn, fedtstof og portions størrelsen bliver jo derefter
Æblekage med crumble

Æblekage med crumble

Æblesæsonen er jo over os, så jeg leder med lys og lygte efter måde at få brugt æblerne på. Vi er ikke de eneste, der nyder gavn af æblerne
Æblekage

Æblekage

Den er lavet af æblerkogt til en grød lagt lagvis i en skål – stor eller lille – med sukkeristet rasp, evt
Æblekage med crumble

Æblekage med crumble

Efteråret byder ikke kun på blæst og kulde, men også på skønne, danske og syrlige æbler. Fordel æblerne i en tærtefor, smurt med lidt olie
Amerikansk applepie med marcipan

Amerikansk applepie med marcipan

bland sukker, mel ogkanel sammen, og drys over æblerne. Skræl æblerneog skær dem i små tern. kanel. serveres med karmelsauce og evt
Lagkage med jordbær og creme

Lagkage med jordbær og creme

Skær æblerne i både og fordel ovenpå kagen og kom resten af smuldredejen over. Smuldr smør, sukker, havregryn, kardemomme ogkanel sammen og fordel halvdelen over dejen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Skær æblerne i fine både og pres dem let ned i dejen. Fik en masse æbler af min morfar forleden. Afkøl let og server med creme fraiche, mens kagen stadig er lun
Efterår, hverdagsglimt & trylledrik

Efterår, hverdagsglimt & trylledrik

Skral æblerneog skær æblekødet i tern • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv • Kom æbler, vanillekorn blandet med lidt sukker og selve vanillestangen i en gryde • Tilsæt vand og lad det simre til æblerne er møre • Pisk æblerne til mos og lad mosen simre til du har en ønsket konsistens • Smag æblemosen til med rørsukker • Mosen afkøles og fryses ned
5 til æblesæsonen

5 til æblesæsonen

Og bagt sammen med sursøde æblerogkanelsukkerog serveret med en klat flødeskum eller syrnet mælkeprodukt … eller vaniljeis, hvis du er rigtig fræk … jeg kan ikke sige andet end
Bradepandekage med æbler kanel og smuldredej

Bradepandekage med æbler kanel og smuldredej

Der er altid noget saft tilbage af sukker, kanelog væde fra æblerne - det hælder jeg ud over kagen. Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen
Opskrift: Æblecrumble med kanel og marcipan

Opskrift: Æblecrumble med kanel og marcipan

• Læg æblerne i et ildfast fad. • Rør de øvrige ingredienser til smuldredejen grundigt sammen. Frederik og jeg afholdte madklub i sidste uge, og til dessert serverede vi æblecrumble med creme fraiche