Æg gær mel vand opskrifter

Veganske Hveder (uden mælk og æg)

Veganske Hveder (uden mælk og æg)

Gær røres ud med salt, sukker og nøddemælk. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt under omrøring, brug gerne en røremaskine
Mormorboller

Mormorboller

Tilsæt æg og en smule mel inden salt og sukker hældes ved. Rør gæret ud i det lunkne mælk og vand. Derfor spekulerede jeg lidt i bollerne og bestemte mig for gammeldags, hvide boller – men gerne så bløde, store og luftige som muligt
Sunde(re) gulerodsboller

Sunde(re) gulerodsboller

Tilsæt groftrevne gulerødder og æg. Opløs gæren i det lune vand. Inden opskriften kommer, så skal det lige siges, at gulerodsbollerne er forholdsvis sunde, men husk at der stadig er fedt fra kerner og hvidt mel
Luftige gulerodsboller

Luftige gulerodsboller

Du kan nu vælge at pensle bollerne med vand, mælk eller æg eller du kan lade hver. Kom dejen tilbage i skålen og læg et viskestykke henover
Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Lav en udybning i dejen og kom æg, gulerødder og kerner i. Opløs gæren i vand og tilsæt mel, sukker og salt
Hvidløgs brød

Hvidløgs brød

500 ml Vand. 25 g gær. 150g fuldkorns hvedemel. 350g durum mel. 400g hvedemel. Smelt smørret og klem de 10 fed hvidløg i rør det sammen med resten af ingredienserne. på bagepladen under et klæde og pensl med pisket æg inden de bages ved 220 grader ved varmluft i 15 min
Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

Jeg overlader hermed indlægget til Mette. Gæren smuldres i vandet og opløses heri. Den vigtigste huskeregel, når man laver en gærdej er, at den skal æltes tilstrækkeligt, om så din røremaskine skal hoppe og danse eller om du skal træne dine armmuskler ekstra meget
Pirog med spicy oksekød

Pirog med spicy oksekød

Pensl til sidst med æg. Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt olien, salt og mel (vær forsigtig med mængden af mel)
Grove pølsehorn

Grove pølsehorn

Kom æg, havregryn og de to meltyper i, men hold lidt tilbage af hvedemelet. Læg pølsehornene på bradepande beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca
Så nemt som at klø sig i nakken

Så nemt som at klø sig i nakken

med æg. gær. Mel. kold vand fra hanen. mindst halvdelen af melen skal helst være hvedemel, for at bollerne ikke bliver for tørre

Luftige grovboller

Tilsæt mel, æg og revet gulerod. Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys evt. I en skål røres gæren ud i den lune mælk, tilsæt salt, sukker

Luftige kardemommesnegle

Tilsæt olie, yoghurt, salt, sukker og ægget. Rør gæren/tørgæren ud i den lune mælk. Tilsæt mel og kardemomme
Glutenfri Solskinsboller

Glutenfri Solskinsboller

Bollerne smager dog rigtig godt- det er første opskrift, der er lykkedes for os- vi er hele familien gået glutenfri efter anbefaling hos en lunge-og allergi læge
Mysliboller

Mysliboller

Sammenpisket æg eller mælk til pensling. Rør gæren ud i lidt af vandet. gær. fuldkorns hvedemel. Hæld resten af vandet,
Glutenfri kanelsnurrer

Glutenfri kanelsnurrer

Tilsæt æg, meltyper,. Slå dejen ned og læg den i køleskabet i en frysepose i ca. vegetabilske mælk i en skål og udrør gæret heri
Gammeldags fastelavnsboller med  creme og syltetøj

Gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Mel, salt, sukker, kardemomme og æg røres i og æltes sammen til en ensartet blød og smidig dej. Læg fyldet på midten og saml enderne og luk fyldet inde, vær omhyggelig med at få klemt alle åbninger sammen, så fyldet ikke flyder ud
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Tilsæt æg, mel, sukker og salt og ælt. Nu hvor jeg er i gang, kommer her et indlæg mere – teboller fra bogen
LCHF Nem hurtig rababer dessert...

LCHF Nem hurtig rababer dessert...

Populære indlæg. Karamel Mudcake cupcakes. 400 g sigtet speltmel 6 æg 1/2 tsk salt 8 dl mælk Milda / becel til at stege i (gerne den med mindst fedt) Pisk æg og mel, p. 100 g flormelis 20 g salt 100 g gær 2 æg 150 g becel 15 g kardemomme 5 dl lunkent vand 1 kg CA. 5 dl lunkent vand