1 december opskrifter

10. December – Risalamande kage

10. December – Risalamande kage

Der er en del ventetid ved denne kage – Start derfor i god tid, helst 1-2 dage før den skal serveres. Indgredienser til 1 stor kage. 150 g. 1 portion nedkølet risengrød lavet af 1 L mælk og uden salt. 1,5-2 vaniljestænger. 1) Start med at lave bunden. ved 180 grader. 150 g. 1,5-2 vaniljestænger. 180 g
14. December – Skinkestang

14. December – Skinkestang

Ingredienser til 1 stor skinkestang. 1 rødløg. 1/2 bundt purløg (kan undværes). 1 æg til pensling. 1) Skær champignon og løg i skiver og steg dem. 30 min ved 200 grader (Hold øje med butterdejen ikke bliver for mørk, hvis skru da ned på 180 grader. 1 rødløg. 1/2 bundt purløg. 1 æg til pensling. 180 g
3. December – Havregrynskugler

3. December – Havregrynskugler

December – Æbletært. December – Lakrids ky. December – Hvid brown. December – Brændte m. December – Hindbærbo
13. December – Oksekødstærte m. Baconlåg

13. December – Oksekødstærte m. Baconlåg

Ingredieser til 1 stor tærte. 135 g smør. 1 stort æg. 1 rødløg. 100 g ost (kan undværes). 1) Bland alle ingredienserne til mørdejen sammen og ælt til en ensformig masse. Forbag dejen i 10 min. Bag den dernæst i 10 min. Skal den have mere end 10 min. Haslund 135 g. 1 stort æg. 1 rødløg. 100 g
#23. december - churros

#23. december - churros

Jeg købte 1 liter solsikkeolie til 8 kr. saltKorn fra 1 vaniljestang 250 g. 1 vaniljestang. De minder mig nu mest om loppemarkeder om sommeren, hvor jeg elsker at få de lækre spanske snacks
10. December – Fyldte chokolader m. nougat/mandelknas

10. December – Fyldte chokolader m. nougat/mandelknas

December – Hvid brown. December – Hindbærbo. December – Kanel/chok. December – Æbletært. 150 g nougat. 1) Lav nougatknas. – 90 g kommes i en skål, 110 g smeltes over et vandbad. 150 g nougat
20. December – Kokosmakroner

20. December – Kokosmakroner

125 g kokosmel. 125 g sukker. 1/2 vaniljestang (kornene). 100-150 g chokolade. 1) Smelt smøren. 3) Bag makronerne i 11-12 min. 125 g. 125 g. 1/2 vaniljestang. 100-150 g
6. December – Hvid brownie m. frysetørret hindbær

6. December – Hvid brownie m. frysetørret hindbær

10 personer. 1 nip salt (mellem to fingre). 1 Vanilje stang. 135 g mel. 10-15 g frysetørret hindbær. 100 g hvid chokolade. 10 stk. 1/4 portion Chokoladekaramel. 1) Smørret smeltes (jeg gør det i mikroovnen). 4) Bag kagen ved 190 grader i ca. 7) Lav en 1/4 portion af chokoladekaramel, så sprøjt en klat af det på hver kagestykke eller rundt omkring på en stor kage. 1 nip salt. 1 Vanilje. 135 g. 10-15 g. 100 g. 10 stk. 1/4 portion Chokoladekaramel
23. December – Saltede mandler

23. December – Saltede mandler

December – Brændte m. December – Hjemmelav. December – Hindbærbo. December – Luftig og. Ingredienser til 1 portion. 130 g salt (helst groft). 1) Kom salt og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. 2) Kom mandlerne i saltvandet og lad dem ligger der i 15-20 min. Bag mandlerne ved 175 grader i 15 min. 1. 16. 130 g salt (helst groft)
15. December – Frikadeller og kartoffelsalat

15. December – Frikadeller og kartoffelsalat

1 stort rødløg (eller 2 små). 1,5 dL Let-/sødmælk. 1 kg. 1 lille rødløg. cremefraiche 18 %. 1-2 spsk. ½-1 tsk. 1 spsk. 1) Blend eller hak rødløgene fint (jeg anbefaler at blende dem til mos). 1) Kog kartoffelerne til de er gennemkogte, men ikke til de nærmest er kogt til mos, der skal være lidt bid i. 1 stort rødløg. 1 kg kartofler. 1 lille rødløg. 1-2 spsk hvidvin. ½-1 tsk dijonsennep. 1 spsk sukker
8. December – Kanel/choko-boller

8. December – Kanel/choko-boller

15 boller. 10 g gær. 100 g mørk chokolade. 1 tsk salt. 1) Opløs gæren i vandet. 15 stykker og kom dem over på en bageplade. 5) De bages ved 240 grader i 13-15 min. Haslund 10 g. 100 g. 1 tsk salt
24. December – Bærbomber

24. December – Bærbomber

December – Fyldte ch. December – Karamel &. December – Nøddecho. December – Chewy Cho. December – Kokosmakr. 1 tsk citronsaft. 100 g salte peanuts. 100 g sukker. 10. 19. 11. 21. 12. 1 tsk citronsaft. 100 g salte peanuts. 100 g sukker
#5. december - verdens bedste pebernødder (Lagkagehuset)

#5. december - verdens bedste pebernødder (Lagkagehuset)

Opskriften har jeg blogget om tilbage i 2010 og de lægger altid i top 5 over de mest besøgte opskrifter her i december, men jeg synes efterhånden at den trænger til en opdatering med nye billeder. 1 dl. 1 tsk. 1 tsk. 1 tsk. 1 tsk. 1 tsk. 1 tsk. 10 minutter ved 200 grader. 1 dl piskefløde. 1 tsk stødt ingefær. 1 tsk hvid peber. 1 tsk stødt kanel. 1 tsk kardemomme. 1 tsk bagepulver. 1 tsk natron
18. December – Julekranse m. kardemomme, appelsin og chokolade

18. December – Julekranse m. kardemomme, appelsin og chokolade

Ingredienser til 12 kringler. 1 æg. 1 stor tsk. 1 knsp. 150 g blød smør. 150 g sukker. 150 g marcipan. 100 g mørk chokolade. 1 æg til pensling. 1) Lun mælken og opløs gæren heri. 1 håndfuld mel på et stykke bagepapir, og kom dejen herpå. i 14-16 min. 1 æg. 1 stor tsk. 1 knsp salt. 150 g. 150 g. 150 g. 100 g. 1 æg til pensling
#2. december - hvid gløgg med æblemost

#2. december - hvid gløgg med æblemost

10 opskrifter igennem og lavede min egen version, som jeg selv er helt vild med nu. for 1 liter. 1 liter ufiltrerede æblemost. 1 økologisk appelsin. 1 lille klump frisk ingefær (ca. 15-20 g. 10-15 minutter - pres på appelsinerne med en grydeske og smag til med citron og evt. for 1 liter. 3-4 glas 1 liter ufiltrerede æblemost. 1 økologisk appelsin. 1 lille klump frisk ingefær (ca. 15-20 g