Videre til mælken. Mælk er godt og sundt for knoglerne. Man skulle ikke have troet det for bare få år tilbage, men det er blevet ret almindeligt at vælge komælk fra i Danmark
Årligt lukkes gennemsnitligt 100 vandboringer pga forurening. Ifølge økologisk landsforenings beregninger, vil du når du køber en liter økologisk mælk fremfor en liter konventionel mælk, spare 200 liter grundvand for mødet med pesticider. 1litermælk. 200 liter grundvand. 1 kg ost. 1 bøf på 250 gram. 750 liter grundvand. 1 æg på 50 gram. 75 liter grundvand. 1 portion havregryn på 50 gram. 34 liter grundvand. 68 liter grundvand. 1 kg rødkål. 50 liter grundvand. 1 kg salat. 25 liter grundvand. 1 kg gulerødder. 20 liter grundvand. 1 kg kartofler. 60 liter grundvand. Når man tænker på, at vi hver især bruger gennemsnitligt 107liter drikkevand om dagen, ja så kan økologi virkelig gøre en forskel for fremtiden. 1litermælk. 200 liter grundvand. 1 kg ost. 1 bøf på 250 gram. 750 liter grundvand. 1 æg på 50 gram. 75 liter grundvand. 1 portion havregryn på 50 gram. 34 liter grundvand. 68 liter grundvand. 1 kg rødkål. 50 liter grundvand. 1 kg salat. 25 liter grundvand. 1 kg gulerødder. 20 liter grundvand. 1 kg kartofler. 60 liter grundvand
• ½ liter piskefløde. Hæld piskefløden og den kondenseret mælk samt vaniljeekstrakten i en skål og pisk den, enten med håndmikseren eller på en røremaskine, til massen er en tyktflydenden cremet masse
mælk. Jævn sovsen med Maizena udrørt i mælken, og lad det tykne. Senest opdateret 10/11/15. 1 stor porre. 1 tsk. 1/2liter vand. Kom 1/2 delen af kyllingefileter i posen, og ryst godt. Gentag med den anden 1/2 af kyllingestykkerne. Kom olie på panden og brun hurtigt 1/2 af kyllinge stykkerne. Gentag med den anden 1/2 del af kyllingestykkerne. Dæmp varmen og lad det småsimre ved absolut laveste varme (gerne under låg) i 5-10 minutter. Nem kyllingeret med karry og porre 2015-11-10Preparation Time 10mCook Time 10m Total Time 20mAverage Rating 5 Based on 1 Review(s) 2 pakker kyllinge inderfileter. 1 stor porre. 1 tsk karry med top. 1/2liter vand. 3 dl mælk
Køl det smeltede smør lidt af inden mælken kommes i. 1 dl mælk. 1/2 tsk salt. 125 g smør. Lad de sidste 125 g smør stå ude, imens du laver din dej, da den skal være blød til remoncen. Hæld smør og mælk ned i en stor skål (jeg brugte min 5 liters Margrethe skål). Efter hævning sprøjtes eller pensles brødet med vand og kommes i ovnen ved 200 grader i ca 18 minutter (hold øje med dem). 1 dl mælk. 1/2 tsk salt. 125 g smør
½ liter piskefløde. mælk. ½ liter piskefløde. Min anbefaling er at smelte 150 g. 150 g. 1 tsk. 1 æg. 1,25 dl. 1,25 dl. 0,8 dl olie(150 g. Hæld den i en bagepapirbeklædt form på 15x24 cm og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter på 175 grader (ikke varmluft). 150 g. 1 tsk. 150 g. 1 tsk natron. 1 æg. 1,25 dl færdiglavet kaffe (ja, også selvom du ikke drikker kaffe og afskyer smagen heraf). 1,25 dl mælk. 0,8 dl olie(150 g. 150 g. 1 tsk vaniljesukker
Dulche de Leche er en sydamerikansk karamel-sauce som indkoges af mælk og sukker. Det som virkelig tiltalte mig ved denne opskrift var, at ingredienserne var noget som kunne findes i et hvert supermarked, og at man ikke nødvendigvis skal ud og have fat i kondenseret mælk