50 erne opskrifter

Tilbage til 80’erne

Tilbage til 80’erne

Minestronesuppe var måske ikke kun for byboerne, men den var svær at opdrive på landet. Hun havde fået opskriften fra mejerierne, som sendte gratis opskrifthæfter til alle husstande for at lancere de nye mælkeprodukter, som f

Så vågner man op og er i 50’erne….

Da jeg gik i seng i går, var jeg i fyrrerne – da jeg vågnede var jeg i halvtredserne. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke for din altid spændende læsning på din blog

5 ting jeg har lært i 30’erne

Det er sjovt nok en ting, som pigerne ikke synes om. Okay, jeg skal da lige lære at acceptere rynker og kællingehår, som skal tages med en pincet i ny og næ, men indvendigt, der har jeg det faktisk fantastisk med min alder og modenhed og ønsker mig slet ikke tilbage til tiden i tyverne, hvor det endnu var uvist om jeg ville finde den rette og få børn, og hvor jeg ikke vidste, hvor mit arbejdsliv skulle lande
Drømmen om Norge i 80’erne og “holiday-blues”

Drømmen om Norge i 80’erne og “holiday-blues”

Han vil meget gerne afsted på den Oslo-båd. Skisportområderne er mindre end i f. Man bliver ikke sådan lige væk på en løjpe i Norge – det kan man til gengæld hurtigt blive i nogle af de store områder i alperne
5 lækre klassiske kager

5 lækre klassiske kager

Banankage – Kan du huske 80’ernes store kagehype – det kan jeg nemlig. Du kan finde opskriten på 80’ernes topkage hit ved at klikke på indledende link eller billedet af banankage til højre
Blinis med stenbiderrogn og avokadokræs

Blinis med stenbiderrogn og avokadokræs

Bag blinis’erne på panden ved høj varme. 150 gram stenbiderrogn. 150 gram stenbiderrogn. Det er højsæson for stenbiderrogn lige nu
Pirog med spicy oksekød

Pirog med spicy oksekød

Skræl gulerødderne og riv dem fint. Lad fyldet stege videre, indtil grøntsagerne er faldet sammen – det tager cirka fem minutter
Musaka

Musaka

Det vil nogen måske synes er synd, men hvorfor skal hakket kød altid være det ringeste, hakket kød må også gerne have en lækker smag
Cheesecake

Cheesecake

Sæt Oreo cheesecaken tildækket i køleskabet i et par timer – gerne mere. Kagen holdt sit indtog i Danmark i 80’erne, da Karolines Køkken barslede med opskrifter med de nye mejeriprodukter, som kvark, flødeost og hytteost. Skær de sidste 4 Oreos i kvarter, og pynt Oreo cheesecaken med stykkerne
Enebærgryde

Enebærgryde

Måske har den sneget sig ind i danskernes hjerte i 60’erne, hvor vi spiste gryderetter i den helt store stil
Chokoladeganache kage med nødder

Chokoladeganache kage med nødder

Pisk æggehviderne stive og gem blommerne i køleskabet til en god gang bearnaise Vend hviderne i nøddeblandingen og mas ned i et tærtefad foret med bagepapir, så der er en lille kant på
Tunmousse

Tunmousse

I hvert fald hvis det var en moderne husmor, der stod for menuen. Findel tunkødet med en gaffel, så stykkerne bliver små og ensartede
Kartoffelrøsti med avocado

Kartoffelrøsti med avocado

Røsti’erne er gode til frokost men kan også sagtens laves i mini størrelser som forret eller appetizer
Hjemmelavede Ferrero Rocher

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Ferrero Rocher’erne består af en bagt hasselnød i midten af blødt nutella og et sprødt “kikse”lag overtrukket med lys chokolade
OREO-Chocolate-Cake

OREO-Chocolate-Cake

Mangler i en lækker dessert, som får gæsternes munde til at løbe i vand. 1) Blend alle OREO’erne til smuller
Flødekartofler

Flødekartofler

Kartoffelskiverne er forstegte og skal derfor ikke have så lang tid. Vil du gerne kræse lidt mere for dine flødekartofler og lave dem fra bunden, så kan du naturligvis også det
Råcreme

Råcreme

Kernerne fra granatæbler. Skyl og/eller skræl frugterne, og skær dem i passende stykker – blåbær, brombær, hindbær og jordbær behøver du ikke at skære over, med mindre du lige skal tjekke for orm, eller hvis de er meget store