Dild. Agurkesalat. Der er faktisk kun få ting, jeg elsker mere end fisk, så nu hvor jeg tilbringer sommeren i det solrige Danmark, er det bare med at tanke op på fiskedepoterne
Syltevarer (rødkål, agurkesalat, rødbeder). Tidligere har det været en tradition med hjemmelavet smørrebrød som natmad nytårsaften (og mad til de efterfølgende dage), og det er bare super lækkert
Bland agurk, radiser og forårsløg med citronsaft, olie og grofthakket kørvel eller dild. Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir
Server laksen medagurkesalaten og evt lidt ovnstegte kartofler til. Jeg har tilsat dild og æble til agurkesalaten og det kan måske lyde lidt mærkeligt, men det er en dejlig frisk salat til den fede fisk
På dansk kendes retten også som græsk agurkesalat. I Grækenland krydres retten i sjældne tilfælde med mynte, men for det meste – hvis det skal krydres – sker det meddild
Ønsker du en mere spicy agurkesalat, mere asiatisk inspireret, så kom en tsk oastersovs i sammen med eddiken, skift dilden ud med lidt friske koriander og skær fine skiver af en rød chili
Jeg ved ikke helt om man kan tillade sig at kalde det her for en tzatziki, da den danske (dog ikke særlig brugte) betegnelse “Græsk agurkesalat”, antyder at der i hvert fald skal agurker i for at en dressing kan kaldes ved det navn
Øverst serveret med flødestuvet spinat og hjemmelavet agurkesalat og aioli. Har lavet en anden version af laksedeller her på bloggen før som jeg selv var helt vild med
Eddikelagen blandes med friskkværnet peber og evt. Dild. Agurkesalaten spises når den er kølet ned. dild, derefter hældes det over agurkerne, som stilles til afkøling i køleskabet
Agurkesalat. Smag til med (rigeligt) dild, sennep og salt og peber. Julefrokosten er et sammenskudsgilde i min familie, så her er opskrifter på retter og tilbehør jeg stiller op med