Jeg vidste, da jeg stod op, at jeg havde travlt, for anden skulle jo i ovnen midt på eftermiddagen og inden da skulle jeg have taget nogle billeder af den lækre snaps, jeg netop har færdiggjort
Laver man and, som jeg gør til jul, altså dagenfør, steger jeg dem. ) Da jeg oftest laver andestegen til jul dagen i forvejen, starter jeg med at give jer opskriften på perfekt stegtandesteg med æbler og svesker, helt traditionelt
Svinemørbrad har jeg ofte brugt til den almindelige gryderet, men jeg er kørt lidt træt i den så glæden var stor da kæresten fandt en ny opskrift vi kunne prøve
I en stegepande sauteres hvidløg og forårsløg, hvorefter de stegte svampe og laksen tilsættes. Vi kan efterhånden ikke spise laks herhjemme på andre måder end som den blev serveret til aften
Jeg har dog valgt at lave min egen udgave af deres lækre mousse, da smørmængden godt kan blive lidt overvældende, og jeg foretrækker at bruge tun i vand i stedet for olie, som den originale opskrift foreskriver
Det smager så godt at det er blevet et kært barn med mange navne, for millionbøf bliver også kaldt kødsauce/-sovs, bolognese – som jeg nu nok vil vove den påstand at det er en luksusudgave af millionbøf – og så det knapt så flatterende navn, væltet lokum – vidste du i øvrigt at lokum kommer af det latinske locus som betyder sted
Jeg har aldrig været den store fan af Gammel Dansk, som i bitteren du drikker til morgenfødselsdage og andre begivenheder, men med denne dessert beviste NOMA, at Gammel Dansk kan gøre underværker, hvis den bliver brugt på den rigtige måde
Smag til med peber og andre krydderier,. Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af, om det var bacon eller bare ekstra stegt kartofler, der var i flødekartoflerne, så jeg gik hen og spurgte grill-masteren
Portvin -kan erstattes af rødvin, sherry og alt muligt andet. Lad det simre ind stille og roligt mens du hvert femte minut lige hælder væsken over lårene og vender dem jævnligt, så de bliver snasket rigtig dejligt ind i alle godterne Hvis kødsiden bliver stegt for hårdt, så lad være at vende dem på hovedet, men lad dem ligge på ben-siden
Kartoflerne får en helt anderledes fast konsistens, som jeg er helt vild med, og de bliver på ingen måde for salt, selvom de er bagt i en enorm mængde salt
Ja, jeg kan sågar finde på at stege en rest på panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålæg på en rugbrødsmad – gerne med rester af hvad der nu måtte have været til mosen dagenfør
Både af ting, som skal på racletten, men også det andet lækre tilbehør, som man bare spiser til. Mas den flad med håndfladen mod bordet og form til en bøf, så den er ret flad og lidt større end burgerbollerne (den skrumper, når den bliver stegt)
Hvis du ikke er stødt på det før, kan jeg fortælle, at det er en fast, salt og forholdsvis neutralt smagende ost, der er perfekt til at stege sprød på panden