And stegt dagen før juleaften opskrifter

Andesauce til juleaften

Andesauce til juleaften

Det er en af grundene til at jeg laver bryst og lår separat, så jeg kan bruge skroget til at lave en god sauce dagen forinden
Hjemmelavet smørrebrød: Flæskesteg med sprød svær

Hjemmelavet smørrebrød: Flæskesteg med sprød svær

Groft rugbrød (jeg bruger gerne skovmandsbrød eller lignende i skivestørrelse og grovhed). Har du ikke i forvejen et stykke god, færdigstegt svinekam, kan du i opskriften se, hvordan du laver en lækker, saftig og sprød svinekam til formålet
Lakseplatte med dildcreme og sprøde kartoffelrøsti

Lakseplatte med dildcreme og sprøde kartoffelrøsti

hjemmebagte småkager, konfekt og alt det andet gode, men fordi jeg helst skal kunne hænge sammen til at kunne spise med juleaften, er det helt anderledes for mig, fordi jeg er nødt til at spise endnu mere påpasseligt, end jeg plejer, så jeg ikke bliver syg

Julekål

For ingen jul uden lækker julemad, og i år har jeg endelig fået taget mig sammen til at få nedskrevet min opskrift på en lækker ret, som vi fik serveret til julefrokoster (og til aftensmad, når vi var heldige), hvor jeg er vokset op, nemmelig i Østjylland

Julekalender Juleaften

Stegtand. min mandskonfirmander det. rugbrød i juledagene. I første forsøg var den halvrå og sej, fordi jeg ikke havde fulgt opskriften
Julegås med hjemmelavet rødkål

Julegås med hjemmelavet rødkål

Vi plejer at få and eller kalkun, men havde denne gang lyst at prøve noget nyt. Opskrift gås, gåsesteg, langtidsstegt, julegås, hjemmelavet rødkål
Julemenu

Julemenu

Velstegtand med sprødt skindAnd i udekøkkenetFlere og flere begynder at bruge udekøkkenet ved tilberedning af julemiddagen
Nødde-selleri postej

Nødde-selleri postej

Det er ihvertfald en oplagt kandidat til juleaften, hvis man ikke er til and og brun sovs eller hvis man bare har lyst til at give den gængse julemad et nyt indspark
Rødkål

Rødkål

Du kan også droppe andefedtet, og komme stegt bacontern + fedt i, hvis du er lidt eventyrlysten. Jeg bruger andefedt i denne opskrift, og det hænger jo godt sammen med, at jeg lavede den til juleaften, hvor jeg også havde fedtet fra en and klar, men har du ikke det, kan du købe andefedt hos nogle slagtere, eller substituere andebouillon
Gør din julemad sundere

Gør din julemad sundere

Er du typen der spiser and, gås eller kalkun juleaften, så husk at her er det skinnet der er synderen
Mmmmmmm morgenmad...

Mmmmmmm morgenmad...

En anden bonus ved at have fastedag om fredagen er, at lørdagen bliver dobbelt så lang, når man ikke vågner med tømmermænd

Marineret, stegt gåsebryst med bagte æbler

Af Beate Mulvana Grandahl Skriv kommentar Marineret, stegt gåsebryst med bagte æbler. Skrub og skræl grøntsagerne – ikke bønnerne – og skær dem i nogenlunde lige store stykker (rødbederne lidt mindre end de andre)

Rødkål og pesto

Man kunne vælge i dag, at give endnu en opskrift på stegtand eller flæskesteg. Eva-Andrea ½ lille rødkål