Frikadellerne kan fint laves i god tid og fryses ned til dagen for julefrokosten. Denne ret er noget, jeg først stødte på ved julefrokostbordet, efter jeg flyttede til Sjælland
Det er stadig aktuelt i dag, hvor vi viderefører traditionen, da nogle elsker and, mens andre elsker flæskesteg, så det er et must at kunne lave en god flæskesteg til jul
Anden er førstfærdigstegt når lårene kan løsnes og kødsaften er klar. Del den stegteand i underlår, overlår og brystkød – skær brystkødet i passende stykker
Groft rugbrød (jeg bruger gerne skovmandsbrød eller lignende i skivestørrelse og grovhed). Har du ikke i forvejen et stykke god, færdigstegt svinekam, kan du i opskriften se, hvordan du laver en lækker, saftig og sprød svinekam til formålet
hjemmebagte småkager, konfekt og alt det andet gode, men fordi jeg helst skal kunne hænge sammen til at kunne spise med juleaften, er det helt anderledes for mig, fordi jeg er nødt til at spise endnu mere påpasseligt, end jeg plejer, så jeg ikke bliver syg
For ingen jul uden lækker julemad, og i år har jeg endelig fået taget mig sammen til at få nedskrevet min opskrift på en lækker ret, som vi fik serveret til julefrokoster (og til aftensmad, når vi var heldige), hvor jeg er vokset op, nemmelig i Østjylland
Det er ihvertfald en oplagt kandidat til juleaften, hvis man ikke er til and og brun sovs eller hvis man bare har lyst til at give den gængse julemad et nyt indspark
Du kan også droppe andefedtet, og komme stegt bacontern + fedt i, hvis du er lidt eventyrlysten. Jeg bruger andefedt i denne opskrift, og det hænger jo godt sammen med, at jeg lavede den til juleaften, hvor jeg også havde fedtet fra en and klar, men har du ikke det, kan du købe andefedt hos nogle slagtere, eller substituere andebouillon
Af Beate Mulvana Grandahl Skriv kommentar Marineret, stegt gåsebryst med bagte æbler. Skrub og skræl grøntsagerne – ikke bønnerne – og skær dem i nogenlunde lige store stykker (rødbederne lidt mindre end de andre)