Clementin/appelsin. Det var en lækker grønkålssalat akkompaneret af et sprødstegt confiteret andelår. Andelårene var et lille projekt fra november måned, hvor jeg fik andefedtet fra de Mortens ænder, som blev serveret til min fars fødselsdag
Så juleaften fik hun et andelår ved navn ‘julekylling’, og så gled det ned uden problemer. Bland pulveret med chiliflager, ingefær, muscovadosukker og saft fra to appelsiner
Når andelårene er blevet gyldne, tilsættes lidt andefond og der lægges låg på panden. Det kraftigt smagende andekød, bliver godt komplimenteret af puréens sødme, den syrligt friske appelsinsauce, de dybe smagsnoter i sovsen og det sprøde, lidt brændte indslag i form af løgchipsene
Braiseret Andelår. Skær rødkålen i tynde strimler og appelsin i små stykker, bland det i en skål sammen med rosiner, æblecider eddike, olivenolie og salt
Ha andelårene, lammekjøttet og tomatsasusen i en leirgryte ( eller jerngryte). Som en siste piff på resten kan du tilsette finrevet skall av appelsin i hver gryte