Rødkål. ) Da jeg oftest laver andestegen til jul dagen i forvejen, starter jeg med at give jer opskriften på perfekt stegt andestegmed æbler og svesker, helt traditionelt
Menuen juleaften består traditionelt af enten andesteg eller flæskesteg – ja nogle går såmænd hele vejen og laver begge dele – kogte kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sovs og lun rødkål
Vi skal derfor både have andesteg, flæskesteg og farseret kalkun. Oskar og jeg er stået tidligt op, så jeg kan få ordnet de sidste sager inden huset fyldes med gæster i eftermiddag
Og her er andestegen den foretrukne spise på juleaften for langt de fleste danskere. Kineserne spiser selv kål med Soya til deres and, og derfor kan man sagtens lave en dejlig syrlig rødkål til
Juleaften spiste vi alle de fine og reelle stykker bryst og lår af andestegen. Ved gennemgang af køleskab og grønsagsskuffe samt skuffen med nødder og andre kerner blev det til en herlig frokostsalat
Rødkålen blev kogt i eddike og hældt på glas, kartoflerne blev skrællet og anden blev rengjort og krydret godt med salt, selvom jeg lige skulle synke en ekstra gang da indvoldene skulle ud og fordeles i bradepanden
I torsdags var jeg sent på arbejde, så det blev ikke til Mortens and den aften, lørdag var dagen så, hvor jeg ville lave and og orkede alligevel ikke den helt store langtidssteget andesteg, så det blev til andebryster i stedet for