Idéen opstod da jeg var i besiddelse af et helt net økologiske appelsiner og en flaske cointreau – udlånt af svigermekanikken sidste år og siden glemt – og så var det oplagt at satse på appelsinkonfekt
Prøv også at blande peanutbutter – eller en anden nøddesmør som eksempelvis mandel- eller hassselnøddesmør – op med lidt kakao, kanel, appelsin, appelsinskal, citron, vanilje eller lignende
Pres saften af appelsinen ned i gryden. Kom marcipan i gryden og rør det godt sammen. tilsætte lidt fløde i chokoladen) Pynt med revet appelsinskal eller pistacienødder
Det sidste jeg lavede var små orange mandel kugler af Odense Marcipans nye udgave med appelsin smag og så en manden som er overtrukket i mørkt chokolade
Ælt marcipan og appelsin sammen. Jeg er mest til lakridskonfekt, salmiaklakridser og skumjulemænd, men der skal da være lidt konfekt i julen, så jeg byder ind med de kendte dadle, piftet op med appelsin og havregrynskugler pimpet med figner
Frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble. Jeg gør alle fire slags konfekt klar til at blive overtrukket inden jeg smelter chokoladen, dypper marcipanen og pynter stykkerne
Appelsin/kokos trøffel. 150 g marcipan2 spsk appelsinsaft1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin2 spsk Grand Marnier25 g kakaoHvid chokoladeKokosmelRør marcipan sammen med appelsinsaft, appelsinskal, Grand Marnier og kakao til en ensartet masse. 2 spsk appelsinsaft