I min italienske svigerfamilie regnes artiskokker, eller carciofi, for traditionel påskemad. Vi spiser dem dog på alle mulige andre tidspunkter også, for artiskokker er virkelig en gudespise
Smør brødet med pesto og læg skiver af mozzarella og kvarte artiskokker på. Pestobrød med Mozzarella og Grillet Artiskok, 8 stk. 1 dåse grillede artiskokker i lage (ikke syltede)
J. e. g. h. a. r. l. t. i. d. s. y. n. ,. ø. v. u. f. m. k. å. o. æ. D. b. p. c. (. -. j. 8. 0. ). S. 2. M. '. V. C. G. I. P. A. 9. B. N. F. R. 1. 3. 4. K. T. L. H
Start med at tage de alleryderste og grove blade af artiskokkerne. Kog artiskokkerne i ca. Smid så artiskokkerne på og lad dem simre med nogle minutter eller fem
Først til de syltede kartofler og artiskokker. Artiskokhjerterne skære i tilsvarende tynde skiver – helt ligeså tynde er nok en umulighed, men så tynde, som muligt