Jeg var på jagt efter gode salater hos @salattosen tidligere i dag, og der faldt jeg altså pladask for hendes opskrift "sprøde grøntsager i asiatisklimedressing"
Salaten er asiatisk inspireret og fyldt med frisk spinat, edamamebønner, sukkerærter, æble, avocado og agurk, og så er den vendt med en syrlig-sød dressing lavet på friske koriander, lime, appelsinsaft og honning med et kick fra ingefær også
Dressing og salat. En perfekt salat til en god frokost eller en let aftensmad. Salaten er superlet at lave, men husk at starte dagen før, da oksekødet skal have lov og stå at trække i den lækre marinade natten over
Til dressingen. Når jeg bestiller mad fra LéLé er det typisk deres spicy salat med oksekød der lokker. Dressingen laves ved at blande saften fra citronen med soya og finthakket chilli og forårsløg
Svinet og salaten fik selskab af en thai-dressing, som var en min nu afdøde Onkel Jørgens ynglings thaidressinger og som vi har fået serveret flere gange til vores familiefester
Det gjorde jo også, at kødet herfra kunne bruges til salaten og det resterende kyllingekød bliver vist brugt til en asiatisk inspireret suppe i den kommende uge
Smag godt til så du får den rigtige smag frem i din dressing, denne laves med Thousand Island, fromage frais og citronsaft (måske noget sur/sød chilisauce for at få lidt synergi til den asiatiske ret)
Asiatisk rejecocktail. Som jeg allerede har nævnt er dressingen klart prikken over i’et i denne salat, men det er i det hele taget kombinationen af alle elementer, der fungerer super godt sammen
Læs også Pad thai med kylling / Asiatiske fiskefrikadeller / Asiatisksalat med edamamebønner, avocado og limedressing / Congee – asiatisk risgrød med kylling og peanuts
Smag til, så du får en asiatisk smagende dressing, med en tydelig sesamsmag. Her er to bud på den slags salater, en kålsalat med eksotisk dressing og nudler på rodfrugter med sesamdressing
Ugens første (imponerende) aftensmad står på asiatisk laks bagt i en marinade af soya, friske krydderurter, lime, ingefær og chili serveret med en ærtepesto pastasalat med pinjekerner og langtidsbagte tomater
Asiatisk mad har utrolig mange goder at byde på, hvis man bevæger sig væk fra det friturestegte og tør og kaste sig ud i krydderier og grønsager man måske ikke helt har prøvet før, jeg indrømmer gerne at jeg i starten var en smugle skeptisk over at skulle blande ingefær og lime i min mad, men i disse retter hvor soja og lidt stærkere krydderier ofte inden går, for vi en perfekt sammensætning, af det salt, syrlige, stærke og søde og det pifter virkelig retterne op, så hold dig endelig ikke tilbage og prøv at kast dig ud i det asiatiske køkken