Salaten består af bagteaubergineskiver toppet med saftige granatæblekerner, sprøde og ristede kikærter, cremet og nødde-lækker tahindressing (favorit dressing
Held æggemassen ud på panden og bag omeletten ved lav varme-under låg-til den er stivnet og "bagt. -)) og læg auberginerne, stegte kyllingestrimler, soltørrede tomater og rucola salat på den éne halvdel og fold den anden forsigtigt hen over
Men grillet, bagt eller stegt er det en dejlig råvare. De fyldte auberginer og peberfrugter nydes bedst med den krydrede valnøddesovs – og gerne en salat
Klassiske falafler med sesam / Bagtauberginesalat med ristede kikærter og tahindressing / Mellemøstlige oksedeller med kikærter / Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller
– Quinoasalat med bagteauberginer (opskrift fra min kogebog). Handle og lave kartoffelsalat, quinoasalat, bagte rodfrugter, grøntsagstærte, pynte lagkagen med bær og blomster, lave guacamole, melonsmoothie, frugtspyd og farverig salat med frugt
Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner og fennikel i gule krydderier (opskrift følger)
Mens auberginerne bliver bagt, laves soya/tomatsovsen. Jeg skræller aldrig auberginer, fordi selve skrællet, med dets mørke bordeaux/sorte farve, er rigt på stærke antioxidanter, som jeg også vil have med i retten)