Skær tomaten ud i mindre stykker, og lig dem ovenpå auberginen. Start med at skære en tynd skive af auberginen - skær den første skive af, så du kan lave en lang og lige skive (skær på den lange side) - og skær en tykkelse der svarer til en rugbrødsskive
Pastaen er bjerget, den røde tomatsovsmed de mørke og brændvarme stykker af aubergine er lavaen, og de hvide flager af ost forestiller sne, som daler ned fra himlen over vulkanen
Fordel de grillede auberginer på et fad og pynt med lidt tomatog basilikum på toppen. Så prøv også disse skønne squachetta, der er en lækker kombination af grillet squash, toppet medtomatog hvidløg
Løg, rød og grøn peberfrugt, aubergineog hvidløg ristes i olien. ½ aubergine i tern. Det var rigtig spændende at lave mad med Soumbala, og smagen kan beskrives som en blanding mellem stærk lagret ost, mørk chokolade, tobak og miso, som jo også er fermenteret (spørg mig lige om mit køkkenskab kom til at lugte interessant
Fyld til slut saucen i de tomme auberginerog gratiner medost på toppen. eventuel overskudsfyld kan bages i et lille ildfast fad og ligeledes gratineres medost
Denne fyldige lasagne er lagt sammen af grillede auberginerog squash med en kanel-tomatsovsogost. Det øverste lag skal være tomatsovs, og overfladen dækkes medost
De steges hurtigt sammen med løg og hvidløg inden de hakkede tomater tilføjes. hvis jeg selv skal sige det (og det kommer fra én, der aldrig har været specielt vild med koteletter i fad
Almindeligvis er musaka lavet af hakket lam, aubergine, tomat, hvidløg og krydderier, men nogle erstatter lam ogauberginemed henholdsvis okse og kartofler
Pastapladerne er ret ligetil, det er jo bare at erstatte med squash eller aubergine. Altså uden flået/hakket tomat, men med rødvin, fond, tomatpureog mælk
Auberginer har en ‘kødagtig’ konsistens, der gør dem super velegnede til mange retter – gerne retter medtomat, hvidløg og hele pibetøjet, for de smager ikke af så meget i sig selv