Sommeren er endelig over os, og det betyder at det er tid til udeliv og mad over bål. Jeg har en masse brænde fra nogle store træer som jeg har fældet i haven, og det indbyder jo ligesom til at lave bål
Sommeren er endelig over os, og det betyder at det er tid til udeliv og mad over bål. Jeg har en masse brænde fra nogle store træer som jeg har fældet i haven, og det indbyder jo ligesom til at lave bål
Så det er en kage, som samtidig fungerer så fint som dessertkage – hvis der altså er mere tilbage… Det var der i vores tilfælde, for vi supplerede med pandekager over bål senere på aftenen
Da jeg var lille kørte vi ofte til Skagen og jeg har helt utroligt mange gode minder fra både regnfulde og stormende Sankt Hans aftener, men også smukke og rolige aftenstunder med bål, grill og sang
og ved bålets skær tilbereder de deres simple aftensmad. en teskefuld af hver, og kødet – tykstegsbøffer – har ligget i marinaden i en times tid, mens Rancherman samlede brænde og fik ild i bålet
Måske fordi der skal både ro og tålmodighed til, og måske fordi man næsten føler sig i et med naturen, når man sidder der ved bålet og tilbereder sin egen mad udendørs
Snobrød under tilberedning på vores bålplads. Jeg undlader at komme med opskrift på snobrødsdejen, for den stod en flok af tøserne for, mens nogle af drengene lavede bål
Jeg ved ikke, om det er korrekt, og jeg bager det altså i ovnen og ikke i bålet. Focaccia oftest fejlagtigt stavet F O C C A C I A – i hvert fald i Danmark, nok ikke i Italien, hvor brødet kommer fra
Byg bålet. Når kagen er kølet af, skal bålet bygges op. Der behøver ikke at være et særligt system i opbygningen af bålet, da det godt må se lidt “rodet” ud
Hvad er egentlig bedre en lejerbålsstemning og ristede skumfiduser på en lun sommeraften. Nu kan du kombinere de to oplevelser med denne opskrift på en rigtig lækker – for ikke at sige super nem – omgang flødeis med ristede skumfiduser, hasselnød og masser af lejrbålsstemning på en lun forårdag…