Bål opskrifter

Snobrød

Snobrød

Måske fordi der skal både ro og tålmodighed til, og måske fordi man næsten føler sig i et med naturen, når man sidder der ved bålet og tilbereder sin egen mad udendørs
S´mores

S´mores

Jeg har lavet bål og grillet s´mores, som er super lækre. Nu er det endelig blevet rigtig sommer. Derfor skal alle sommeraftenerne nydes
Rødgrød!

Rødgrød!

Alene duften, leder tankerne hen på bondegårdferie og varme idylliske aftener på danske strande med bål og børnelatter i det fjerne
(Dessert) chokoladekage med kakaomælk

(Dessert) chokoladekage med kakaomælk

Så det er en kage, som samtidig fungerer så fint som dessertkage – hvis der altså er mere tilbage… Det var der i vores tilfælde, for vi supplerede med pandekager over bål senere på aftenen
SANKT HANS KAGE

SANKT HANS KAGE

Byg bålet. Når kagen er kølet af, skal bålet bygges op. Der behøver ikke at være et særligt system i opbygningen af bålet, da det godt må se lidt “rodet” ud
Jeg er i gang ....

Jeg er i gang ....

Pizza på bål. Jeg havde vagt i weekenden og en af aktiviteterne var at lave pizza på bål i det dejlige solskinsvejr
Colorfood...

Colorfood...

I denne tid laves maden over bål når vejret tillader det, noget borgerne elsker. Vi taler om at de har bålmadsbændelorm, for der bliver sat ekstra meget mad til livs de dage
Rustikke fladbrød

Rustikke fladbrød

Fladbrødene blev brugt som tilbehør til det meste af deres mad og blev bagt på store varme sten over et bål
Pizza og snobrød

Pizza og snobrød

Snobrød under tilberedning på vores bålplads. Jeg undlader at komme med opskrift på snobrødsdejen, for den stod en flok af tøserne for, mens nogle af drengene lavede bål
Magisk Marinade til Præriegrill

Magisk Marinade til Præriegrill

og ved bålets skær tilbereder de deres simple aftensmad. en teskefuld af hver, og kødet – tykstegsbøffer – har ligget i marinaden i en times tid, mens Rancherman samlede brænde og fik ild i bålet
Laksepakke i folie

Laksepakke i folie

La den ligge i bålet i ca 5 minutter. 80 g laks 20 g rød paprika 20 g oransje paprika 20 g gul paprika 50 g stilkselleri (stangselleri) ½ dl matfløte 1 ss frisk presset sitronsaft nykvernet salt og pepper 2 ss tzatziki Bruk aluminiumsfolie som du bretter dobbelt
Snobrødsdej

Snobrødsdej

For det bliver lavet over et glødende bål, mens snakken går rundt om bålet, når man er flere – og flere er man som regel
Originale vikingefladbrød

Originale vikingefladbrød

vikingepande over bålet. I Vikingetiden (år 900 – 1100) brugte man altid surdej til bagning. Under en udgravning på Trelleborg i Slagelse fandt arkæologerne en
Snobrød i haven

Snobrød i haven

Vi har taget endnu en del af vores have i brug - nemlig vores bålsted. Og vi fik lavet nogle lækre snobrød hele familien sammen foran bålet