Især er bælgfrugterne en god kilde til B-vitamin. Mineralet zink, som også er at finde i bælgfrugterne, er vigtig for omsætningen af kulhydrat, protein og fedt i kroppen
Kikærter og bønner er nok ikke lige det, som man normalt forbinder med søde lækkerier, men de fungerer faktisk ret godt i romkugler, for på grund af kakao- og romsmagen kan man ikke smage bælgfrugterne
Bælgfrugter. “Sunde salater” af Anne Hjernøe. 13. marts 2016. Tags. boganmeldelsersalatersponsoreret. Anne Hjernøe har udgivet kogebogen ”Sunde salater”, som netop er blevet genudgivet med 50 nye opskrifter
Min hverdagsmadlavning er præget af, at det skal være nemt og gå hurtigt, fordi jeg er alene med tre børn i “ulvetimen,” men først og fremmest skal det være sundt, og derfor sørger jeg stort set altid for at inkludere bælgfrugter, grønne grøntsager og et fuldkornsprodukt (oftest brune ris eller fuldkornspasta) i aftensmåltidet
Selvom jeg ikke selv kunne drømme om at droppe bælgfrugter og kornprodukter kan jeg godt blive inspireret af nogle af retterne, og tanken om at spise rene råvarer og mælkefrit (som jeg i forvejen gør)
Jeg går op i at lave nærende mad, som indeholder masser af bælgfrugter, grøntsager og kornprodukter, og jeg foretrækker at købe økologiske og så vidt muligt lokale råvarer
Bælgfrugter, masser af grøntsager, nødder og sunde fedtstoffer er klart mine favoritter – dog dermed ikke sagt at jeg er veganer, for min spisning handler om at følge min intuition
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Især er bælgfrugterne en god kilde til B-vitamin. Mineralet zink, som også er at finde i bælgfrugterne, er vigtig for omsætningen af kulhydrat, protein og fedt i kroppen
DelDhal – en traditionel ret i det indiske køkken, som regel lavet med linser eller bælgfrugter. Denne med røde linser, spinat og tomat er et helt enkelt, ukompliceret, hjertevarmt og billigt måltid, som vil bringe glæde hos de fleste
Bælgfrugter fx ærter og bønner. Spis frugt og mange grønsager. De fleste af os spiser frugt og grønsager hver dag, men vi kan med fordel spise endnu flere grønsager