Jeg synes, at der længe har manglet en god opskrift på BAGT vegansk cheesecake. Der findes utrolig mange opskrifter på rå cheesecakes, men de får aldrig den helt rigtige og fyldige varme, som ved de traditionelle
citron*. I denne uge er der retro-tema i Lidl og jeg har derfor udviklet denne, ja lidt retro, opskrift på en bagtcheesecake med kiwi og jordbær på toppen
Hæld denne over den afkølede bagte kage. Saft og skal af en halv citron. Tilsæt derefter de udstenede dadler, citronskal - og saft og kør i foodprocessoren, til massen er homogen
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Det blev til denne bagtecheesecake – eller New York cheesecake som den også bliver kaldt. Kagen er ikke bagt med en traditionel kiksebund, men med en bund baseret på hvedemel og smør, som gjorde den blød, uden at den var kedelig
Derfor har jeg i mange år efterhånden selv bagt (eller lavet) kager – veganske som gluten – og laktosefri og tilmed en hel del rawcakes, som altid er blevet taget godt imod af både familie og venner, selv om min mor til stadighed synes, at de rå kager er lidt spøjse – men hun kan jo også spise flødeskumskager en masse…
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Men det her er i hvert fald den lækreste kage, jeg har bagt i et godt stykke tid. Gulerodskage med citron, nødder og rosiner / Cheesecake med passionsfrugt / Verdens bedste brownie / Æblekage med mandler og kanel / De bedste chocolate chip cookies
Hæld cremen op i den bagte tærtebund. Cheesecake Classic. Citroncreme. Riv skallen af ØKO citronen. Pisk det revet citronskal og resten af ingredienser sammen til en flydende masse
Hæld denne over den afkølede bagte kage. Saft og skal af en halv citron. Ingen andre i familien er laktoseintolerant lige som jeg, trods dette lavede jeg denne cheesecake på laktosefri manér, så jeg selv kunne nyder herlighederne i familiens skød
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Hvis du vil læse mere dybtgående med maskinerne og se de opskrifter, jeg har lavet med dem tidligere, så kan du finde et lækkert pull-apart brød med hvidløgssmør og ost (lavet med røremaskine) og bagt tomatsuppe med timian-yoghurt (lavet med blender)
Bagtcheesecake med blåbær. Limfjordsøsters og franske østers (for sammenligningens skyld, hvor jeg personligt var mest til de danske, som smagte en anelse mere af hav, mens de franske var mere “cremede” i det) med enten blot citron eller en mild chilisauce