Denne tærte er nok en af de tærter som bliver bagt oftest herhjemme, hvis man da lige ser bort fra mazarintærte, men det er jo ligesom heller ikke det samme
er jeg fan af disse blinis med kaviar og røgetlaks som en forret. Med skyr, laks og kaviar på toppen er disse blinis små protein bomber som er en sand symfoni af smagsindtryk
Den ubagte tærtebund stilles til side alt imens fyldet gøres klart. Da jeg for et par uger siden var på besøg hos mine svigerforældre fik jeg en kæmpe portion røgetlaks med hjem, som jeg kunne bruge til tærten
Pasta med langtidsbagte tomater, edamame og citron-flødesauce / Frisk pasta med røgetlaks, ricotta og spinat / Linguine med kongerejer, chili, hvidløg og tomater
Det blev en rigtig proteinbombe, da jeg havde både æg og hytteost som blev spicet op med røgetlaks. Halvdelen af æggemassen fordeles i tærtefadet, hvorefter laksen bredes ud ovenpå dette lag, dog holdes et par stykker af laksen tilbage
Når roulade-bunden er bagt færdig og let gylden, smøres fyldet på, og derefter fordeles laksen ud over, så ruller man det hele, rimelig stramt sammen og så ligges rullen i køleskabet, i en times tid, inden den skæres i skiver og serveres
Jeg kan anbefale kartoffelrøsti med avocado og laks / Asiatisk rejecocktail med avocadocreme, mango og kokos / Friske figner med mozzarella og balsamico / Bagt knoldselleri med gedeost og honning