De tøes op, lunes iovnes og er næsten lige så gode som de nybagte æbleboller. En fast tradition ved denne tid hvor vores fine gamle æbletræ bugner af æbler, er at bage æbleboller
Jeg har brugt æblemos(Hjemmelavet medøkologiskeæbler ude fra en dejlig have på landet). Og gør mig så lige den tjeneste, at kaste dem over på en rist, når du tager dem ud af ovnen, - det gør altså en forskel
Det eneste, du behøver for at kunne kreere disse små mirakler, er æbler, kanel og en skarp kniv. Skyl æblernei koldt vand, og skær dem ud i så tynde skiver som muligtmed en skarp kniv
Rivæblerne groft og bland dem med smør, sukker og kanel. DU skal blot udelade æblerne. Det er vist mest svenskerne, der fejrer deres berømte “Kanelbullar”, og det med god grund
Der er meget forskel på æbler, når de bliver bagt - nogle bliver meget bløde og andre holder sig sprøde, så det er med at prøve sig frem med, hvad man bedst kan lide
Rivæbler og guleroden på den fineside på rivejernet. Derudover synes jeg også, det er længe siden, jeg har bagt med HUSK, hvilket jo er super gode kostfibretil vores mave og fordøjelse
Drys den nybagte æbletærte medrigeligtmedflormelisindenservering. Tjek at bunden er bagt ordentligtigennem ved at løfte forsigtigt op under den bagte æbletærte
Det er æblesæson og mit ene æbletræ har givet flotte røde æbler. Lad kagen køle af indenservering, den må gerne stadig være lidt lun, men det er vigtigt, at du ikke skærer den ud, med det samme den kommer ud af ovnen
Der er marcipani kagen, hvilket gør den ekstra lækker og lidtkonfektagtigi krummen, og kagen er toppet med en slags crumble, som giverlidt knas til den bløde kage, samtidigmed at den diskrete mængde kaneli knaslaget komplementerer æblernei kagen helt perfekt