en tærtebund, æbler og en dåse kondenseret mælk. serveres med vanillieis eller cremefraiche. Server gerne cremefraiche til, for den komplementerer den lækre karamelsmag rigtig godt
Jeg bagte dem i små portionsforme, fordi det ikke skulle være et større kageorgie. Jeg havde æbler liggende, som skal bruges til madlavning senere på ugen, og en tærte i ovnen
Dejen er sprød, forholdvis grov og fedtfattig, og så er den fyldt medbagte, søde tern af hokkaido, en lille rest af krydret chorizo, søde majs, lidt frisk spinat og saltet feta
Opskriften i dette indlæg er ikke på kager bagt i forbindelse med dåben, men et kærkomment forsøg på at få brugt nogle af de "få" æbler som vi i år har fået på vores æbletræ
Tjek med en kødnål om de er bagte – eller sæt digitaltermometer i det skal vise ca. æblerne og yoghurten -og jeg tror faktisk ikke de er så ulovlige på fedt regnskabet
Der er meget forskel på æbler, når de bliver bagt - nogle bliver meget bløde og andre holder sig sprøde, så det er med at prøve sig frem med, hvad man bedst kan lide
Spises medcremefraiche, vaniljeis, flødeskum…. Med en lidt mere uhyggelig bagside. Det var et ret stort græskar, fyldt med fine kerner… Og da Pinterest i øjeblikket bugner med lækre opfordringer til at bruge græskarresterne fornuftigt måtte vi lige prøve at riste græskarkernerne
Drys den nybagte æbletærte med rigeligt med flormelis inden servering. Tjek at bunden er bagt ordentligt igennem ved at løfte forsigtigt op under den bagte æbletærte
Er dine æbler godt syrlige, kan flødeskum eller vaniljeis også sagtens bruges som tilbehør. Mormors æblestang serveres lun eller kold med en god cremefraiche