Blancheret porrer opskrifter

Porre suppe med jordskokker

Porre suppe med jordskokker

Porrer (3 store porrer)500 g. Porrer (3 store porrer). 3 store porrer. Min søn udbenede en kylling igår og istedet for at smide skrog og skind ud valgte vi igår at koge det med løg og et par gulerødder til en bouillon så vi havde til at lave suppe idag
Laksetærte

Laksetærte

Skær porrer og rosenkål i grove stykker – bruger du frisk rosenkål så fjern de groveste blade og det nederste af stokken inden
T-bone, porresalat og ‘uldne kartofler’.

T-bone, porresalat og ‘uldne kartofler’.

en stor porre skåret i tynde, tynde skiver, blancheret i et minuts tid og vendt i en dressing af lidt olivenolie, æbleeddike, sennep med korn i og honning
Grønkålssuppe

Grønkålssuppe

Lidt suppeurter – selleri, porrer med top, løg eller lignende. Grønkålssuppe er en rigtig efterårs- og vinterspise

Den store køkkenhave

Friskhøstet grønkål, som er blancheret eller stegt let er en succes. Vi har selvfølgelig også sat kartofler, løg, porrer og sået spinat
Fars gode Fiskesuppe

Fars gode Fiskesuppe

6-8 Ingredienser 1 kg jomfruhummer 500 g- 1 kg fisk (fx sejfilet, kuller, laks) 1 flaske hvidvin 2 løg i små tern 200 g champignon i kvarte 2-3 gulerødder i skiver 2 porrer i skiver ½ blomkål i små buketter 1 grøntsagsbouillon terning Jævning. 2 porrer i skiver
Ægmuffins - til morgenmad

Ægmuffins - til morgenmad

spinat (blancheret). spinat (blancheret). Jeg er ved at lære kunsten i at spise morgenmad og vigtigheden af dette, hvis jeg ønsker et varigt vægttab
Skøn kartoffelporresuppe

Skøn kartoffelporresuppe

På den måde sikrer du dig, at porrerne bliver renset for al jord, idet det vil falde mod skålens bund
Fiskesuppe

Fiskesuppe

Tilsæt dernæst chili, porrer, gulerødder og peberfrugt. fisk i store tern eller strimler (jeg har brugt frisk torskefiletter, men du kan også vælge frossen fisk, rejer eller hvad du ellers foretrækker)1/2 - 1 dåse kokosmælk1 Hakket løg1-2 tsk friskhakket ingefær1 finthakket rød chili2 porrer i fine ringe2 gulerødder i tern1 peberfrugt i tern1 bundt hakket forårsløgHakket citronmelisseHakket koriander3-4 fed hvidløg (det afhænger meget af smag, så smag til undervejs - måske vil du tilsætte mindre eller mere)Evt lidt skal af en økologisk citronSalt og peberStart med at blanchere løgene på panden med lidt olivenolie eller lidt af væsken fra kokosolien. 2 porrer
Enkelt 3: Grønkål

Enkelt 3: Grønkål

Det kan laves let ved at koge en grøntsagsbouillon op og tilsætte hakket grønkål, gulerødder, kartofler og porrer
Forlagt, 3. del

Forlagt, 3. del

Porrer deles i den nederste lyse del som syltes kort og den øverste hvorfra klorofylet udtrækkes. Unghanebryst med syltede porrer, brændte løg, selleripuré, klorofyl og brøndkarseHanebrystet rulles op til en pølse i film og tilberedes ved 70-80 grader i ovnen til en centrumtemperatur omkring 65 grader
Enkelt 3: Grønkål

Enkelt 3: Grønkål

Det kan laves let ved at koge en grøntsagsbouillon op og tilsætte hakket grønkål, gulerødder, kartofler og porrer

“Kog” dem til mos..

Jeg blandede porrer i min blomkålsmos og så var der fandango på tungen. 1/3 porrer. Blancher porrerne (hæld i kogende vand i 2-3 minutter). 1/3 porrer

Syltetid – Paradisæbler på flere måder

Selvforsyning er det langt fra, men det er et skønt forsøg på at bruge løs af vores “havedyrkede” afgrøder, æbler, pærer, bær, kartofler, porrer, rabarber etc
Kun til kanten...

Kun til kanten...

Porrerne skæres i ringe. 3 porrer . 3 porrer. Eller tøm dit køleskab for grønsager. Det var nemlig hvad jeg gjorde

En gammel kending

Et par friske porrer kombineret med en krydret kyllingefars og voilá, farserede porrer på menuen. Farserede porrer