Blomkål broccoli gratin opskrifter

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Denne gratin har vi også prøvet at lave med broccoli i stedet for blomkål, og det var også et stort hit
Grønsagsgratin – måske med lidt røget kød eller pølse

Grønsagsgratin – måske med lidt røget kød eller pølse

Gratin – her med rosenkål. Gratinen er tilberedt anderledes end man sædvanligvis gør. 400 g rosenkål, eller andre grønsager du godt kan lide – fx blomkål, gulerødder, broccoli, hvidkål. Hæld massen over rosenkålene, drys resten af sesamkernerne over og sæt fadet i ovnen ved 200˚ og bag gratinen ca ½ time til den er gennembagt og gylden. Velbekomme 400 g rosenkål, eller andre grønsager du godt kan lide – fx blomkål, gulerødder, broccoli, hvidkål
Blomkål/Broccoli Gratin

Blomkål/Broccoli Gratin

Skær blomkål og broccoli i mindre buketter og kog dem ca. Det her er en fedtfattig udgave af BlomkålsGratin som også kan spises hvis man ikke må få kulhydrater
kokosgratineret blomkål

kokosgratineret blomkål

Blomkål og broccoli er et par grøntsager, der sprøjtes intensivt. Den gode gamle blomkålsgratin er her optimeret med kokosmælk og kokoslåg

Gratin

Mine favoritter er blomkål, broccoli eller rosenkål. Det er vigtigt at ovnen ikke åbnes under tilberedningen da gratinen ellers let falder sammen
Svineskank i bradepande med skysauce

Svineskank i bradepande med skysauce

Server med grøntsags gratin eller en grov mos af broccoli eller blomkål på siden. Svineskank har jeg netop haft min debut med og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg prøver at lave det

Grøntsagsgratin med broccoli, gulerod, blomkål og groft rugbrød

Gratinen er færdig når man kan stikker i gratinen med en stegegaffel og der ikke hænger dej ved. Rens broccoli og blomkål og del dem i mindre buketter 3. Læg grønsagerne i fadet og hæld gratinmassen over, drys med rasp 11. Bag gratinen i ovnen ved 175°C i ca. Åben ikke ovnen i starten af bagetiden, så falder gratinen sammen 13