1/2 blomkålshoved, delt i små buketter. 2 dl rejer. 1 dl yoghurt naturel med lav fedtprocent. 1) Damp grønne ærter og blomkålsbuketter i en dampsi i ca. 2) Kom straks herefter ærter og blomkål i koldt vand, hæld vandet fra og sæt grøntsagerne til side. 5) Anret grøntsager og fisk på en tallerken, pynt medrejerne og hæld dressing over 2 personer. 1/2 blomkålshoved, delt i små buketter. 2 dl rejer. 1 dl yoghurt naturel med lav fedtprocent
Denne gang er blomkålen bagt i ovnen med spinat og rejer. Det var ikke hele blomkålshovedet, der blev brugt og måske har I tænkt, hvad skal vi nu gøre med resten af blomkålen
Skær broccoli og blomkål i mindre stykker. Opvarm wokken med lidt af marinaden fra rejerne. Bland marinaden sammen med soja, sweet chilisauce og sesamolie
Jeg stegte også lidt blomkål ved siden af og dryssede dem med salt. På min tur til Kreta var jeg blevet inspireret til at lave bagte tomater og peberfrugt med fyld
Det blev til en Blomkålsrisotto (og almindelig risotto til mine drenge), der er ret inspireret af en pastaret jeg plejede at lave Hvidvinen der er i er alkoholfri
Riv blomkålen til ris og tilsæt det sammen med vinen. Jeg har i tidligere opskrifter benyttet blomkålsris istedet for almindelige ris som et sundere alternativ
Skær alle grøntsager til passende størrelser og tilsæt derefter rejer og oliven. Jeg elsker når min madpakke består af noget, jeg kan flytte fra en bøtte til en mindre og tage med på farten
Varm mælken op i gryden og kom blomkålen tilbage sammen med mælken. Top medrejer og hakket dild. Blend suppen med noget af kogevandet indtil det har den ønskede konsistens
Særligt egnet er majs, porrer, forårsløg, ærter, kartoffel, jordskok, blomkål osv. Rejer er også godt. Jeg er også til lidt for gavmild med at fylde riskogerene op