Boghvedeboller 2 slags opskrifter

Boghvedeboller, 2 slags

Boghvedeboller, 2 slags

dkBoghvedeboller med durum mel. Grove boghvedeboller med knækkede hvedekerner. Jeg er kommet frem til 2 forskellige opskrifter med lidt inspiration fra brødet. 50 g margarine5 dl kærnemælk50 g gær50 g hørfrø150 g durum hvedemel100 g boghvedegryn2 tsk salt200 g grahamsmelca 250 g hvedemelMargarinen og mælken lunes sammen så margarinen smelter. Hæver ca 40 min, æltes let og formes til ca 20 boller. Bages ved 200 g i 18-20 min. ½ L kogende vand100 g boghvedegryn100 g knækkede hvedekerner50 hørfrø2½ dl vand50 g gær1 spsk rørsukker100 g rosiner1 æg400 g fuldkornshvedemelca 300 g hvedemelDen halve L kogende vand hældes over boghvedegryn, knækkede hvedekerner og hørfrø, og står til næste dag. Gæren opløses i dl fingerlunt vand sammen med rørsukker. Hæver 45 min, formes på meldrysset bord til ca 22 boller og efterhæver i 30 min. Bages ca 22 min ved 200 gr. 2 tsk salt. 200 g. ca 250 g. dl vand