Smør en skål med olie og vend dejen deri. de bliver nemlig ikketørre. Selvom de er helt fri for mælk og æg, så kan du sagtens bage disse bollerdagen i forvejen
Derfor har jeg leget lidt med tanken om at lave nogle lækre og luftige chokoladeboller - uden mel og gluten (foruden bagepulver, men det kan sikkert undlades), og med en masse naturlige proteiner og fibre - ingen pulver eller lignende
Der er sikkert mange af jer, der allerede har regnet den ud, men for jer derikke har "set lyset", så tænder jeg det lige, så lørdag morgen kan starte med lune friskbagte boller på bordet
man skal ikke kunne forme den med hænderne). Jo blødere dejen er, jo saftigere bliver brødet. Den hæver ofte til mere end dobbelt størrelse og »kravler« måske ud af skålen, hvis ikke den er stor nok
Men har du tilsat, løg, hvidløg eller andre krydderurter/krydderier, skal du nok lige tænke dig om en ekstra gang, inden du kommer det i formkagen – til brød og boller smager det skønt
Derudover er det noget, vi startede med, før det blev gængs, at man kunne købe såkaldte "sliders" (små burgerboller) i supermarkederne, så jeg har naturligvis også en opskrift på bollerne til jer
og godt nok elsker jeg alle mulige slags brød og boller med alt muligt slags mel, gryn og korn, men en gang i mellem, findes der bare ikke noget bedre end mors hjemmebagte gammeldags boller
Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner og fennikel i gule krydderier (opskrift følger)
Jeg skal have kogt mere æblemarmelade, da en af de store fornøjelser, jeg tager mig den dag, er at spise en af mine lækre lynboller med stærk ost og æblemarmelade
Sidstnævnte besøgte jeg på billede ovenover, og der har, alle de gange jeg har været der, altid været mange mennesker og enormt travlt, og det er ikke muligt at bestille bord