Grovboller med surdej. Udover surdej, bruger jeg også kærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
vand og kærnemælk. fuldkornshvedemel og lad det stå i nogle minutter. Jeg har endnu engang været i gang med at bage boller og denne gang blev det til endnu en gang squashboller og så blev det til en portion af disse
Det kan godt være at det ikke er den rigtige måde at lave surdej på eller bruge den på, men det virker i hvert fald for mig og jeg får nogle fantastiske brød ud af det og tilmed også boller til pigernes madpakker
Der er næsten ikke noget bedre end friskbagte boller om morgenen, men det er ikke så tit jeg har oplevet at stå op om morgenen og have tid og overskud til at lave en portion boller
Smelt smørret og rør kærnemælken ud i det, og rør begge dele i dejen. Rør fuldkornshvedemel i. Bløde boller med en gennemtrængende frisk smag af appelsin
Jeg har derfor eksperimenteret lidt og forsøgt at bruge kærnemælk i dejen til de koldhævede boller. I gærbrød er det sådan, at syrnede produkter, som fx kærnemælk, er med til at bevare fugtigheden, give en mere elastisk struktur og tilføre god smag
½ dl kærnemælk. Sådan tilberedes friskbagte morgenboller. ½ dl kærnemælk. Dæk bollerne med et fugtigt klæde, og sæt hele bagepladen i køleskabet natten over
Koldhævede boller. Opløs gæren i mælken, og bland fuldkornshvedemelet i. 150 g fuldkornshvedemel. 2 dl kærnemælk. 150 g fuldkornshvedemel. 2 dl kærnemælk