Boller kærnemælk fuldkornshvedemel opskrifter

Squash boller med et strejf af jul

Squash boller med et strejf af jul

vand og kærnemælk. fuldkornshvedemel og lad det stå i nogle minutter. For at undgå madspild bagte jeg lige endnu en omgang boller i dag
Femkornsstykker

Femkornsstykker

Grovboller med surdej. Udover surdej, bruger jeg også kærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Havregrynsboller

Havregrynsboller

vand og kærnemælk. fuldkornshvedemel og lad det stå i nogle minutter. Her en opskrift på havregrynsboller
Æbleboller med kanel

Æbleboller med kanel

vand og kærnemælk. fuldkornshvedemel og lad det stå i nogle minutter. Jeg har endnu engang været i gang med at bage boller og denne gang blev det til endnu en gang squashboller og så blev det til en portion af disse

Boller bagt på risengrød

Smuldr gæren, og rør den ud i kærnemælken. Rør æg, sukker, salt, risengrød og fuldkornshvedemel i, og rør det godt sammen
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Det kan godt være at det ikke er den rigtige måde at lave surdej på eller bruge den på, men det virker i hvert fald for mig og jeg får nogle fantastiske brød ud af det og tilmed også boller til pigernes madpakker
Mission: Sunde Brød og Gode Kager

Mission: Sunde Brød og Gode Kager

Bollerne fandt jeg fra Amos Bagebog, hvor der er de her utroligt lækre boller fyldt med gode ting. Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri
Rugboller med mørk chokolade

Rugboller med mørk chokolade

Bag bollerne midt i ovnen i ca. Tag bollerne ud af formen og lad dem afkøle på en rist. Bollerne er fryseegnet
Brusebadsboller

Brusebadsboller

Der er næsten ikke noget bedre end friskbagte boller om morgenen, men det er ikke så tit jeg har oplevet at stå op om morgenen og have tid og overskud til at lave en portion boller
Gulerods- og appelsinboller

Gulerods- og appelsinboller

Smelt smørret og rør kærnemælken ud i det, og rør begge dele i dejen. Rør fuldkornshvedemel i. Bløde boller med en gennemtrængende frisk smag af appelsin

Frk. Curtings koldhævede grovboller

Jeg har derfor eksperimenteret lidt og forsøgt at bruge kærnemælk i dejen til de koldhævede boller. I gærbrød er det sådan, at syrnede produkter, som fx kærnemælk, er med til at bevare fugtigheden, give  en mere elastisk struktur og tilføre god smag

Friskbagte morgenboller

½ dl kærnemælk. Sådan tilberedes friskbagte morgenboller. ½ dl kærnemælk. Dæk bollerne med et fugtigt klæde, og sæt hele bagepladen i køleskabet natten over

Rugbrød med surdej og gulerødder

Koldhævede boller. Opløs gæren i mælken, og bland fuldkornshvedemelet i. 150 g fuldkornshvedemel. 2 dl kærnemælk. 150 g fuldkornshvedemel. 2 dl kærnemælk