Boller klar dagen før opskrifter

Koldhævede boller – nemme og æltefrie

Koldhævede boller – nemme og æltefrie

De er perfekte til en lørdag eller søndag morgen, og så kan resterne opbevares i fryseren og tages op, klar til at smøres og fyldes til en hurtig madpakke til frokost
Nemme boller

Nemme boller

Du kan også lave koldhævede boller, her skal dejen hæve natten over og er klar til at blive bagt til morgenkaffen
Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater

Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater

Er I klar på en rigtig madpakkeopskrift. Jeg er vild med oliven, men jeg ville gerne prøve at lave noget andet end (den lækre) men mere åbenlyse tapenade og kom derfor på ideen om at vende dem i nogle grove og super nemme, æltefri og koldhævede boller sammen med oregano og soltørrede tomater
Luksus boller med ølandshvede

Luksus boller med ølandshvede

Bollerne er nu klar til at blive spist. Selvom de er helt fri for mælk og æg, så kan du sagtens bage disse bollerdagen i forvejen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Efter en times tid kommes majsene i (giv dem lidt længere tid hvis de er fra kolbe) og chilien smages til med lidt sukker, eddike samt salt og peber og så er den klar til servering
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Dagen efter laves fyldet klar. Hvis du gerne vil lave sneglene på dagen, kan du bruge en hel pakke gær

I dag for 10 år siden #11

Det var et dejligt kaffebord, med hjemmebagte boller, tre lagkager og en brunsviger-bamse som havde en romkugle som næse
Langtidshævet glutenfri boller

Langtidshævet glutenfri boller

Det er helt klart en fordel af køre denne dej på en røremaskine da glutenfridej bliver bedst af at der bliver pisket luftig

Om søvn og en god start på dagen.

Vi starter gerne dagen med grød, smoothie, knækbrød, banapandekager eller boller – og selvfølgelig en kop kaffe
Protein chokoladeboller med chia og hytteost

Protein chokoladeboller med chia og hytteost

De her boller er klart nogle jeg er stolt over at dele med jer - og kan ud fra mit ernæringshjerte og min chokoladeglade barnesjæl anbefale dig at prøve disse af hele mit hjerte - men pas på
Horn med ost og skinke

Horn med ost og skinke

Mens du venter kan du gjøre klar skinken og osten. Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer
Hveder til Store Bededag

Hveder til Store Bededag

Der er ikke stor mystik i at lave bollerne – hvedeknopper – til varme hveder. Så er du klar. De lavede så brød torsdag aften, som man kunne købe og riste dagen efter, og efterhånden blev det specielle brød, hvederne, til en fast skik
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

Når dejen er blød, klistret og klæbrig - så er den klar. groft rugmelLun først kærnemælken let og rør herefter gæren ud heri
Fuldkorns Gnavebrød

Fuldkorns Gnavebrød

Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der bollerklar til en tur i ovnen