Rør alt på nær havregryn og mel sammen i en stor skål med en gaffel. Hæld nu massen ud på et bord, og ælt melet i, der skal æltes godt til – det føles måske som en underlig dej (jeg havde mine tvivl), men den er god nok…
Og jeg havnede så i morges et sted midt imellem (Selvom der nok desværre er mere kage end grovbolle over disse lækkerbiskner) og kastede mig ud i at bage blåbærboller
Min søster og hendes datter, Selma, kom nemlig forbi til en omgang fastelavnsboller i dag. Jeg havde bagt dem på forhånd, men efter gåtur til kolonihaven, hjalp Selma og jeg hinanden med at pynte dem efter alle kunstens regler - smager glassur ikke bare lidt bedre, når det er lyserødt
Samtidig havde jeg lige fået en prøve på Amo’s nye bageblanding med rodfrugter “Stenalderbrød med rodfrugter”, som jeg syntes var lidt spændende at som ville fungere et brød
Disse boller jeg lavede den anden dag er medgrahamsmel. Den almindelig opskrift er med durum mel som smager fantastisk, men hvis man vil lave en 'lidt sundere bolle' smager det også rigtig godt medgrahamsmel i
Fordel først ost og derefter skinke på bollerne og drys til sidst med oregano. Det kræver selvsagt en madpakke, og hvor lækker en portion koldskål eller en lækker sandwich med rejer og dildressing end lyder, så er ingen af delene særligt velegnede til at have stående i varmen og til at spise hurtigt og uden at det kræver en pause fra skriverierne
Bagte koldthævede boller for første gang, den opskrift får i lige imorgen. Ideen syntes jeg var god med at lave drømmekage i muffins, men syntes dog, at der kom et problem i at guffet ovenpå smeltede udover formene og fedtede papiret ind