***kan substitueres medsolsikkekerner, hampefrø, græskarkerner, birkes, eller andre frø eller kerner (blot ikke hørfrø eller chiafrø, da disse suger vand og kan gøre brødet lidt tungere)
Tilsæt kerner, havregryn, fuldkorns speltmel og -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. Rør de to æg ud, tilsæt salt, bagepulver, honning, lunkent vand og husk rør godt sammen og lad det hvile 5 min så husken kommer til sin ret. Brug 2 skeer til at få den på bradepanden i den størrelse man ønsker, pensel med et æg og drys solsikkekerner på dem. 9 boller. 1tsk bagepulver. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmel og hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker. 100g kerner eller nødder også af fritvalg eller hvad man lige har i skabene
Sæt derefter bollermed en. brødklappere med gulerod og persille" og "glutenfri. om, at man kan købe færdigblandede poser med grove blandinger, som er lette at
Tilsæt hørfrøpulveret og de resterende ingredienser med undtagelse af græskar- ogsolsikkekernerne. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollernemed
Madpakkesalat med alt godt / Grove pølsehorn med gulerødder og kerner / Bollermed oliven og soltørrede tomater / Piroggermed karry-kål og gulerødder / Morgenmadsmuffins med banan og mysli
Tilsæt resten af ingredienserne og "klat" bollerne ud på en bageplade med bagepapir. God fornøjelse med bagningen og husk de er super nemme og hurtige at lave og bage, da de ikke indeholder gær og derfor ikke skal hæve
Sesamfrø, solsikkekerne og hørfrø tilsættes også sammen med salt ogbagepulver. Så jeg rullede boller af dejen, trykkede dem flade ogsmed på bagepladen med lidt sesamfrø på toppen
Jeg var gået igang med at hælde ingredienser i skåle og røre rundt til de underskønne kernebollermedsolsikkekernerog sesamfrø, da jeg opdager at jeg er løbet tør for sesamfrø
Opskriften her er lavet med fedtreduceret mandelmel og sesammel. Min far serverede rosinbollermed hvedemel for familien i søndags, da vi havde været på Gøngemarked i Lundby