Boller med havregrød opskrifter

Boller af HAVREGRØD

Boller af HAVREGRØD

D. e. t. s. k. a. l. m. n. b. r. u. g. 4. 0. H. v. y. 3. d. 1. p. i. o. ½. f. 2. A. 8. ,. 5. %. æ. h. ø. S. å. B. T. K. R. N. j. /. -. J. 6. é. L. P. c. 7. °
Boller i karry

Boller i karry

Normalt kan Oskar godt lide retter med ris og sovs. Vi elsker "Boller i karry" og så er det oven i købet en hurtig og nem aftensmad
Havregrød med æble og kanel

Havregrød med æble og kanel

I weekenden plejer jeg også at spise en lille portion havregryn/havregrød, inden jeg spiser lækre boller eller rundstykker - så føler jeg mig mæt i længere tid
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Lavede denne risotto i går aftes og regnede stærkt med at lille J ville elske den eftersom hun elsker sin havregrød (konsistensmæssigt minder det jo lidt om hinanden ikke
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Surdejen blandes i en skål med vand, salt, rugmel og hvedemel. Det skal have en konsistens som lind havregrød
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Start med at røre kødet godt med salt. Husk at salte ordentligt, for ellers smager frikadeller som stegt havregrød
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde og fyld op med vand så dåsen er godt dækket. Valdemarsro foreslår at dolce latte også kan bruges som topping på havregrød - det skal prøves
Havregrød på klid

Havregrød på klid

bagværk og boller. Her til morgen skiftede jeg de traditionelle havregryn ud med havreklid i min morgengrød
Gulerodsboller med havregrød

Gulerodsboller med havregrød

 Efter min mening er dette den slags boller, der er allerbedst bare med et godt lagt smør og en god kop te
Vores Bedste boller....

Vores Bedste boller....

Når de så har hævet ½ time, ruller jeg dem til boller, pensler dem med æg, og vender dem i kerner og birkes som jeg har lagt på en tallerken så man bare kan rulle dem på den
Lækre og saftige gulerodsboller med/uden solsikkekerner

Lækre og saftige gulerodsboller med/uden solsikkekerner

Tag derefter gryden af varmen og lad smørret smelte sammen medhavregrøden. Bag dine boller i ca. Kom melet i lidt efter lidt, med en rørmaskine (jeg brugte dejkroge) - dejen skal være lidt klistrende når alt melet er blandet i

Mine (sunde) kostvaner

Alle ugens hverdage står den gerne på to sandwichboller uanset, om de kommer med i tasken, eller jeg spiser herhjemme
Super resteboller

Super resteboller

en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg riverHirseflagerSesamfrøHørfrøMusli / kokos/nødder/rosiner eller lignende½ pk gærSpeltmel eller hvedemelHonningSaltJeg koger lige havregrøden op med  mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli  eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner,  som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken