Blend havregryn til mel og bland med quiona, æg, salt, Fiberhusk og skyr. De her boller tager ca. De bliver ikke ligeså faste og fine som almindelige boller, da dejen er ret smattet
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem stå tildækket et lunt sted i ca. Dyp en stor spiseske i lidt koldt vand og form dejen ved hjælp af skeen til boller
Jeg bruger quinoa til rigtig mange ting i køkkenet, i boller, i frikadellen, som vegetarfrikadeller, madvafler, men en tilbagevendende favorit er altså quinoabomben
Lige dele hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, quinoa eller hvad skabet lige gemmer på. Efter hævningen formes bollerne og rulles i drysset
) Det tager lidt længere tid end med almindelige boller, dette skyldes at dejen er så fugtig. Problemet med glutenfri mel-typer er at de ikke er særligt fiberholdige, så det er vigtigt, synes jeg, at tilsætte ekstra fibre og så bliver glutenfrit brød hurtigt tørt, så man skal virkelig passe på, at dejen ikke er for tør
Jeg elsker et groft brød med masser af kerner og frø. Har du en rest af quinoa. Det fantastiske ved koldhævede boller er, at de ikke kræver meget af din tid
bagt kernebollermedquinoa – opskrift følger. Alle ugens hverdage står den gerne på to sandwichboller uanset, om de kommer med i tasken, eller jeg spiser herhjemme
Der er næsten ikke noget bedre end nybagte boller til eftermiddagsmad, så det laver jeg jævnligt. Jeg vil ikke være med til at bidrage til unødvendig lidelse, når jeg bare kan spise planter – og endda leve sundt og godt af det
Dejen kan formes til boller, men det prøvede vi ikke. Vi fulgte de medfølgende anvisninger, dog skiftede vi smør ud med mælkefri margarine i cookieopskriften