Boller med solsikkekerner og speltmel opskrifter

Koldhævede boller med kerner og kikærtemel

Desuden giver melet – sammen med gurkemeje – bollerne en varm gul farve. Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Squash boller med et strejf af jul

Squash boller med et strejf af jul

Tilføj salt, brunkagekrydderier, hørfrø, solsikkerkerner, grahamsmel, speltmelog. Jeg eksperimenterer lidt med min brødbagning og bruger lidt det jeg har i skabene og køleskabet
Lyn hurtige mandagmorgen boller (laktosefri)

Lyn hurtige mandagmorgen boller (laktosefri)

Tilsæt kerner, havregryn, fuldkorns speltmelog -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. Rør de to æg ud, tilsæt salt, bagepulver, honning, lunkent vand og husk rør godt sammen og lad det hvile 5 min så husken kommer til sin ret. Brug 2 skeer til at få den på bradepanden i den størrelse man ønsker, pensel med et æg og drys solsikkekerner på dem. 9 boller. 100g fuldkorn speltmel. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmel og hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker. 100g kerner eller nødder også af fritvalg eller hvad man lige har i skabene
Verdens bedste speltboller

Verdens bedste speltboller

På en bageplade beklædt med bagepapir fordeles der en god håndfuld solsikkekerner, hvorefter bolledejen slås ned med en ske
Havregrynsboller

Havregrynsboller

Medsolsikkekerner. Hvis man ikke har alle mel eller frøtyper, er de nemme at erstatte med større mængder af nogle af de andre typer

Koldhævede speltboller

Jeg har overraskende nok, ikke gjort mig så meget i at bage medspeltmel (endnu ) – dog har jeg læst mig frem til, at fuldkornsspeltmel er optimalt til koldhævning, da det resulterer i mere smag til brødet
Spinatboller a la Skipper Skræk

Spinatboller a la Skipper Skræk

For de grønne blade er springfyldte med gode vitaminer, her både A-B- og C-vitamin, som blandt andet er vigtige både for vores syn og for at opretholde et godt immunforsvar
Surdejsboller - glutenfrie

Surdejsboller - glutenfrie

Bollerne her bliver lettere faste, men stadig gode ogmed en skøn syrlig. hver side og derefter spist som de var eller med honning på
Æbleboller med kanel

Æbleboller med kanel

Tilføj salt, kanel, muskatnød, ingefær, havregryn, hørfrø, solsikkerkerner, grahamsmel, speltmelog. Jeg har endnu engang været i gang med at bage bollerog denne gang blev det til endnu en gang squashbollerog så blev det til en portion af disse
Fuldkornsboller med rodfrugt

Fuldkornsboller med rodfrugt

Hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner , men så også en lille smule gulerødder og rødbeder. Jeg syntes resultat blev rigtig godt og det er nogle suveræne fuldkornsboller der er kommet ud af det
Candidavenlige boller på tusind måder

Candidavenlige boller på tusind måder

Med lidt æg, mælk eller vand smøres der på toppen af bollerneog der drysses solsikkekerner eller sesamfrø på efter eget valg
Koldhævede boller II

Koldhævede boller II

Bollerne formes med to skeer. Jeg plejer at røre dejen sammen på slum, men denne gang vejede jeg ingredienserne af og skrev ned, så det her er muligt at gengive opskriften

Nemme koldhævede boller

Mel, kerner, gryn, frø (I denne opskrift har jeg brugt havregryn, hørfrø, solsikkekernerog græskarkerner)
5- korn brød på speltmel

5- korn brød på speltmel

Man får et brød med en god og saftig krumme, der er noget at tygge i, men bollerne hæver ikke så meget op, så de er også gode til en madpakke
"Over night" gulerods kerne Boller

"Over night" gulerods kerne Boller

Drys eventuelt med frø og kerner på bollerne. Sæt bollerne ved hjælp af to spiseskeer på en bageplade med bagepapir på
Langtidshævede grovboller

Langtidshævede grovboller

Langtidshævede nemme grovbollermedspeltmel, hvedemel, solsikkekerner, ruggryn og hørfrø. hvedemelOpløs gæren i vandet med en ske eller et piskeris