Ælt dejen og form dejen til boller, der står tæt, så det vokser lidt sammen ved hævningen. hvedemel eller speltmelÆg til pensling og drys medsolsikkekernerSmøret smeltes og væsken tilsættes
Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner. Start med at opløse gær i det kolde vand og rør derefter olivenolie, sukker og salt i
Jeg havde en drøm om nogle med gullerødder, så jeg prøvede mig lidt frem og endte med disse. Jeg er kørt træt i broccoli boller - de smager bare for meget af broccoli
FiberHUSK massen blandes i skyr- og gærblandingen og der skal røres kraftigtAlt det forskellige mel tilsættes og æltes i blandingenTag dejen ud på bordet (som er meldrysset) og ælt det godt igennem, meget lettere på bordet end i skålen medmindre du bruger en køkkenmaskine
solsikkekerner, græskarkerner og havregryn blendes sammen, så det får en melet konsistens. er dejen for våd efter hævningen, kan der med fordel tilsættes lidt ekstra mel når du skal til at forme bollerne
Desuden giver melet – sammen med gurkemeje – bollerne en varm gul farve. Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
***kan substitueres medsolsikkekerner, hampefrø, græskarkerner, birkes, eller andre frø eller kerner (blot ikke hørfrø eller chiafrø, da disse suger vand og kan gøre brødet lidt tungere)
For at undgå madspild bagte jeg lige endnu en omgang boller i dag. Jeg eksperimenterer lidt med min brødbagning og bruger lidt det jeg har i skabene og køleskabet