Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem stå tildækket et lunt sted i ca. Hvis du ønsker mere blanke boller kan du pensle dem med æg lige inden de skal i ovnen
De er lavet med lidt fuldkornsmel, hørfrø og knasende valnødder. Hvis du ikke er til valnødder, kan du sagtens komme andet fyld med hasselnødder, mandler, tørrede tranebær eller lignende i
Start med at hælde havregrynene i en foodprocessor og køre dem til grov havremel. Maizena (med top). En vegetarbøf lavet på resterne af juiceproduktion, velsmagende, sund og billig
Tjek med en strikkepind eller stegenål, om bollerne er gennembagte. Det er ikke uden grund, at jeg ikke kan beslutte mig for, om jeg vil kalde dem boller eller muffins - og heller ikke, at de er en af mine yndlingseftermiddagssnacks
Så forskellige fødevarer som croquetter af kød og grøntsager, kogte æg ogboller (fx med enten rosiner eller æble – ”oliebollen” og ”appelflappen”) tilberedes også i friture
Det virker også som redning i madpakken, hvor mine børn nogen gange synes det er lidt snyd, at alle de andre "altid" har slik, kage, boller, kiks og søde sager med i deres madpakker og hvorfor får jeg aldrig det mor
Bollerne fandt jeg fra Amos Bagebog, hvor der er de her utroligt lækre boller fyldt med gode ting. Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at tage klatter til boller
Bollerne skal heller heller ikke æltes. Tilsæt honning, salt, citronsaft, olie ogvalnødder. Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket ½ time